Hayatını kaybeden Türk Halk Müziği sanatçısı Şakir Öner Günhan son yolculuğuna uğurlandı!

Türk Halk Müziği sanatçısı müzisyen Şakir Öner Günhan'dan acı haber gelmişti. Türk Halk Müziği ve TRT sanatçısı Günhan, Muğla'nın Bodrum ilçesinde tedavi gördüğü hastanede 82 yaşında hayatını kaybetmişti. Usta sanatçının vefatı sevenlerini yasa boğdu. Şakir Öner Günhan gözyaşları içerisinde son yolculuğuna uğurlandı.

Bodrum'da özel bir hastanede bir süredir kanser tedavisi gördüğü bilinen Günhan, hastanenin yoğun bakım ünitesindeki 5 günlük yaşam savaşını kaybetti. 2020 yılında düzenli aralıklarla yaptırdığı check-up sırasında kalın bağırsak kanserine yakalandığını öğrenen Türk Halk Müziği sanatçısı müzisyen Şakir Öner Günhan, tümörün kontrol altına alınması için kemoterapi tedavisi almaya başlamış ve kemoterapi tedavisinin tamamlanmasının ardından ameliyat olmasına karar verilmişti. Tedavi altına alınan ve 3 kez kanseri yenen Günhan, 4. kez tekrardan kansere yakalanınca beş gün önce özel bir hastanede yoğun bakım ünitesine alınmıştı.

Şakir Öner Günhan

Şakir Öner Günhan

GÖZYAŞLARI İÇERİSİNDE TOPRAĞA VERİLDİ!

13 Nisan 2024 tarihinde öğle saatlerine doğru hayatını kaybeden Günhan için (14 Nisan Pazar) öğle namazına müteakip Bitez Gülsevim Rüştü Kaynak Camii'nde cenaze töreni gerçekleşti. Şakir Öner Günhan için helallik alındı ve ünlü müzisyen kılınan cenaze namazının ardından Bitez Mezarlığı’nda gözyaşları içerisinde toprağa verildi. 

Şakir Öner Günhan hayatını kaybetti

Şakir Öner Günhan hayatını kaybetti

Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Günhan'ın oğlu Ozan Günhan, ailesi, sanatçı dostlarının katıldığı cenaze töreninde ve Günhan'ın çok sayıda seveni de yer aldı.

Şakir Öner Günhan cenaze töreni

Şakir Öner Günhan cenaze töreni

"ONU HEP GÜLER YÜZÜYLE HATIRLAYACAĞIZ"

Cenaze namazına katılan müzisyen Bora Gencer şöyle konuştu:

"Şakir ağabey benim gençliğimin çok sevilen isimlerinden. Hep onu güler yüzüyle hatırlayacağız. Çok değerli bir şahsiyetti. Aşırı bir samimiyetim yakınlığım olmadı ama hep uzaktan çok seversiniz bir insanı ya, işte benim için öyle bir şahsiyetti. Allah rahmet eylesin, ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Bu dünyadan yavaş yavaş gidiyoruz hiçbirimiz kalıcı değiliz. Şakir ağabeyin hastalığından haberim olmadı olsaydı ilgilenmek isterdim"

Bora Gencer

Bora Gencer

ŞAKİR ÖNER GÜNHAN KİMDİR?

1942 yılında Bursa'nın Mudanya ilçesinde dünyaya gelen Şakir Öner Günhan, memur bir babanın evladı olarak ilkokul ve ortaokul tahsilini Anadolu'nun pek çok yerinde tamamladı. Liseyi Ankara'da okuyan Günhan, Ankara İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi ile Gazi Eğitim Enstitüsü Beden Eğitimi Bölümü'yle birlikte, Ankara Devlet Konservatuarı Şan Bölümü'nden başarı ile mezun oldu. Günhan, 1966 senesinde Türk Halk Müziği Ses Sanatçısı olarak TRT'ye girdi. TRT'de 1973 senesinden itibaren prodüktör olarak çalıştı. Daha sonra 'Yörelerimiz Türkiye', 'Ankara Rüzgarı' ve 'Türkülerin Hikayesi' başta olmak üzere pek çok televizyon programında sunucu, yönetmen ve yapımcı olarak görev yaptı.

Şakir Öner Günhan kimdir

Şakir Öner Günhan kimdir

Osmanlı'dan günümüze kalan köy! Her adımında tarih var

İLİŞKİLİ HABER

Osmanlı'dan günümüze kalan köy! Her adımında tarih var

ETİKETLER

İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 3

Ffjdhdnnsns 2 hafta önce

Hicbirsey

dedem 2 hafta önce

ALLAH rahmet eylesin,

Bekir usta 2 hafta önce

Vay bee. çok kaliteli bir sesti. Allah rahmet eylesin.