Müslüm Gürses hologram ile şarkı söyledi! Hiç duyulmamış şarkıları gün yüzüne çıktı

Arabesk müziğin usta isimleri arasında yer alan merhum sanatçı Müslüm Gürses, hologram teknolojisi ile sevenleriyle buluştu. Vefatıyla sevenlerini hüzne boğan ve hologram teknolojisi ile konser veren Gürses'in daha önce hiç duyulmamış şarkıları gün yüzüne çıktı.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Mayıs 2013 tarihinde aramızdan ayrılan merhum sanatçı Müslüm Gürses, hologram teknolojisi sayesinde konser verdi. Arabesk müziğin sevilen, usta isimlerinden olan Gürses, hologram teknolojisi kullanılarak kendi sesi ve görüntüsüyle davetlilere ve sevenlerine unutulmaz anlar yaşattı. Çok sayıda ünlünün katılımıyla gerçekleştirilen davette, Müslüm Gürses'in korsan müzik piyasasından korumak için yıllarca sakladığı eserlerini arşivden çıkaran Elenor Müzik, sanatçının 6 şarkısını ortaya koydu.

"TÜRKİYE'DE BİR İLK"

Gürses'in hatırasını bu vesileyle yaşatmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Elenor Müzik sahibi Muhteşem Candan, usta sanatçının Elenor Müzik arşivindeki yayınlanmamış şarkılarını piyasaya sürmeye devam edeceklerini söyledi ve "Bugün aramızda olmayan ve çok özlediğimiz Müslüm Gürses'i bu şekilde izlemek sanırım Türkiye'de bir ilk" diye konuştu.

Elenor Müzik

Elenor Müzik

KAYITLAR ORİJİNAL SESİ KORUNARAK YENİDEN YAPILDI

Albüm hazırlıklarının 5 ay sürdüğünü aktaran projenin yürütücü yapımcısı Emre Tuzla ise, "Misafirlerimize özel bir deneyim sunmak için titizlikle hazırladığımız bir lansman oldu. Alışılagelmiş bir lansman yönteminin dışına çıkalım dedik ve biraz teknolojiyi kullanarak sürprizler hazırladık" ifadelerini kullandı.

"Tozlu Raflar" albümünün kayıt aşamasında Müslüm Gürses'in orijinal sesi korunarak, şarkılardaki enstrüman kayıtları stüdyoda yeniden yapıldı.

Müslüm Gürses

Müslüm Gürses

DAHA ÖNCE DUYULMAMIŞ ŞARKILARI GÜN YÜZÜNE ÇIKTI!

Toplam 6 şarkılık albümde 'Çok Sevdim (Söyleyemedim)', 'Sevda Kurbanı', 'Altın İken Tunç Oldum', 'Çöpçatan' ve 'Ah Bu Dünya' besteleri Müslüm Gürses'e, 'Sarı Saçlarından Sen Suçlusun' şarkısı ise Kayahan'a ait. 

Usta sanatçının hiç yayınlanmamış kayıtlarından oluşan "Tozlu Raflar" albüm serisinin ilki 2017'de, ikincisi 2019'da, üçüncüsü de 2022'de piyasaya sürüldü.

30 yıl sonra bir araya gelen İzel Çelik Ercan’dan üzen karar: Yeniden dağıldılar

İLİŞKİLİ HABER

30 yıl sonra bir araya gelen İzel Çelik Ercan’dan üzen karar: Yeniden dağıldılar
İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0