84 yaşında hayatını kaybeden usta oyuncu Ayten Gökçer son yolculuğuna uğurlandı!

Türk Tiyatrosu'nun ve sinemasının sevilen isimlerinden biri olan usta oyuncu Ayten Gökçer'den acı haber geldi. 84 yaşındaki usta isim hayatını kaybetmişti. Son görüntüsü ortaya çıkan ve cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilen usta sanatçı bugün son yolculuğuna uğurlandı.

'Taçsız Kral', 'Yılan Hikayesi' ve 'İstanbul Kırmızısı' gibi sevilen yapımlarda yer alan, 1988 yılında 'devlet sanatçısı' unvanının sahibi olan ve sanat dünyasının usta isimlerinden biri olan Ayten Gökçer, 84 yaşında hayata gözlerini yumdu. 2017 yılında felç geçiren ve uzun süredir sağlık problemleri yaşayan usta isim yaşam savaşını 84 yaşında kaybetti. Gökçer'in vefatı sanat dünyasını yasa boğdu.

Ayten Gökçer

Ayten Gökçer

EŞİNİN YANINA DEFNEDİLECEK!

Gökçer'in cenazesi, 15 Mayıs Çarşamba günü öğle namazının ardından İstanbul'da Zincirlikuyu Mezarlığı'na, 2009 yılında hayatını kaybeden eşi Cüneyt Gökçer'in yanına defnedildi. Zincirlikuyu Camisi'nde öğle vaktini müteakip kılınan cenaze namazına, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, İstanbul Valisi Davut Gül, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, oyuncu Zerrin Tekindor, Gülenay Kalkan ve Ahmet Uğurlu'nun yanı sıra ailesi ve sevenleri katıldı.

Ayten Gökçer son yolculuğuna uğurlandı

Ayten Gökçer son yolculuğuna uğurlandı

Ayten Gökçer’in vefatı sanat camiasını yasa boğdu! Ünlülerden peş peşe paylaşımlar geldiİLİŞKİLİ HABERAyten Gökçer’in vefatı sanat camiasını yasa boğdu! Ünlülerden peş peşe paylaşımlar geldi

SANAT CAMİASI İÇİN ACI BİR GÜN

Basın mensuplarına yaptığı açıklamada, sanat camiası için acı bir gün olduğunu belirten Bakan Ersoy, "Çok önemli bir değerimizi kaybettik. Ayten Hanım küçük yaşlardan beri sanata kendini adamış bir isimdi. Aslında baleyle başlayıp, sonra tiyatroya geçmiş çok önemli bir sanatçımız. Sadece tiyatro oyuncusu olarak değil, beyazperde de sahnede de çok başarılı işler çıkarmıştır. Kendisi aynı zamanda devlet sanatçısı unvanını da alan çok başarılı bir oyuncu ve yine 1992'de Kültür Bakanlığı Büyük Ödülü'ne layık görülmüş. Kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy

"BAŞARILARINI KONUŞALIM"

Taziyeleri kabul eden, sanatçının kızı Aslı Gökçer Oba ise, şöyle konuştu:

"Annem hem meslek hem de özel hayatında, 'Hep çok sevdim, çok sevildim.' dedi. 'O yüzden bir gün bana bir şey olursa sakın üzülmeyin. En çok o zaman ben üzülürüm.' demişti. Bütün sevenlerinden ricam üzülmeyin. Onun güzel günlerini, başarılarını, hepimizin hayatına dokunduğu noktaları kutlayalım."

Aslı Gökçer Oba

Aslı Gökçer Oba

"ANNEMİ KAYBETTİM, ANNESİZ OLUR MU?"

Acı haberi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyuran usta ismin kızı Aslı Gökçer, paylaşımında "Kafa tuttuğu hastalığın, kafası bile yerinde değilken... En yakınlarımızı bile inandıramadık hastalığına çünkü zekası her şeyin önüne geçti. Son zamanlara kadar şaşırttı, kahkahalara boğdu yetmez gibi akıl verdi. Bu sefer gitmeyi seçti kalbinden hiç eksiltmediği annesine, Cüneyt'ine... Aslı'sını, Efe'sini, Yonca'sını, damadı Kerem'ini, Ayşen'ini, Cansu'sunu Lal'ini güçlü yüreğine aldı ve sessizce gitti. Çok sevdik seni annem, çok kırık kalbimiz" ifadelerini kullanmıştı. Gökçer'in paylaşımında usta sanatçının son hali dikkat çekmişti.

Ayten Gökçer ve kızı Aslı Gökçer

Ayten Gökçer ve kızı Aslı Gökçer

Ayrıca Aslı Gökçer'in geçtiğimiz Ocak ayında yaptığı paylaşımda usta sanatçının yine son zamanlarına ait görüntüsü de yer almıştı.

Ayten Gökçer son hali

Ayten Gökçer son hali

Vivienne Westwood'un vasiyeti belli oldu! 828 milyon TL mirasını bakın kime bıraktı...

İLİŞKİLİ HABER

Vivienne Westwood'un vasiyeti belli oldu! 828 milyon TL mirasını bakın kime bıraktı...
Ayten Gökçer’in vefatı sanat camiasını yasa boğdu! Ünlülerden peş peşe paylaşımlar geldi

İLİŞKİLİ HABER

Ayten Gökçer’in vefatı sanat camiasını yasa boğdu! Ünlülerden peş peşe paylaşımlar geldi
İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 2

Ebu SAİD 2 ay önce

Vardıysa imanı ve güzel ameli ölümü mübarek olsun.

GOCA GONYALI 2 ay önce

insan yaşlanınca nasılda gözlerinin feri sönüveriyor. inna lillahi ve inna ileyhi raciun