Sinan Akçıl'dan siyonistlere ders niteliğinde 'Cannes' mesajı: O kırmızı halıda kandan dolayı

Katil İsrail’in Gazze’deki soykırımına dikkat çekmek ve 'Savaşa dur' demek için her fırsatta dile getiren sanatçı Sinan Akçıl'dan siyonistlere ders niteliğinde 'Cannes' mesajı geldi.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

İsrail'in Gazze'de uyguladığı soykırım aylardır sürüyor. 19 Mayıs'ta Fransa'da Rouen Açıkhava Festivali'ne katılan ve konser sırasında Fransızca konuşmada soykırımcı İsrail'e ve katil Netanyahu'ya seslenen Akçıl, “Bir şey söylemek istiyorum. Ve bunu Fransızca söylemek istiyorum. Çünkü bunları Fransızca söylersem onların daha iyi anlayacağını biliyorum. Beni dinle İsrail, beni dinle Benjamin Netanyahu. Derhal bu vahşeti durdurmalısın. Çocukları ve Filistinli bebekleri öldürmeyi durdurmalısın. Bütün Türkiye, seninle beraber: Yaşasın özgür Filistin, yaşasın özgür Filistin” diye bağırmıştı. 

Akçıl, o anları muahbirlere, "Fransız polisleri de beni izlerken içimden gelen bir konuşma yaptım. Amacım isyanımı, Avrupa'nın göbeğinde dile getirmekti. Etkili olması için iyi bildiğim Fransızca'yı kullandım. Konuşma sonrası polislerin de beni şiddetle alkışladığını görünce mutlu oldum. Çıkışta Fransız kanalları röportaj istedi ama onlara 'Gerekeni sahnede söyledim' dedim."

"O BEBEKLERİN KANI"

Dünyanın en prestijli organizasyonlarından biri olan Cannes Film Festivali başladı. Fransa'nın güneyinde bulunan Cannes şehrinde bu yıl 77'ncisi düzenlenen festivalde, kırmızı halıda yıldızlar geçidi vardı. Sanatçı Sinan Akçıl da Cannes hakkında muhabire " Bence dünyanın asıl kırmızı halısı Filistin’de. O kırmızı halıda kandan dolayı. O kan (cannes) şehir değil, bebeklerin kanı." diyerek dikkat çekti. 

Bot kazasında ölümden dönen Ali Sabancı'nın eşi Vuslat Sabancı ilk kez görüntülendi

İLİŞKİLİ HABER

Bot kazasında ölümden dönen Ali Sabancı'nın eşi Vuslat Sabancı ilk kez görüntülendi
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0