
90'lı yılların ünlü sunucusu Ayşenur Yazıcı'nın geçtiğimiz yıl yoğun bakıma kaldırıldığı ortaya çıkmıştı. Uzun bir süre tedavi gören ve yaşam savaşı veren 65 yaşındaki Yazıcı, zehir zemberek açıklamalarda bulundu. Tedavi sürecinde yapılan bir tıbbi hatanın kendisini yüzde 74 oranında engelli bıraktığını iddia eden Yazıcı, organlarının geri dönüşü olmayan şekilde zedelendiğini belirtti.
'Türkçe'yi En İyi Kullanan Spiker' ödülüne layık görülen ve bir dönem sunduğu sabah programlarıyla ekranlarda fırtına gibi esen Ayşenur Yazıcı, 2024 yılında rahatsızlanarak sevenlerini korkutmuştu.
YOĞUN BAKIMDA TEDAVİ GÖRMÜŞTÜ
Aort diseksiyonu, KOAH, stent komplikasyonu, solunum/oksijen desteği, ve böbrek işlev kaybı gibi birçok sağlık sorununa karşı mücadele eden Yazıcı, yoğun bakımda tedavi görmüş ve uzun sürecin ardından sağlığına kavuşmuştu. O dönem 7,5 saatlik düzeltme operasyonu geçiren ünlü isim, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla isyan etti.
İSYAN ETTİ: İÇ ORGANLARIM SÜREKLİ KANIYOR
Yapılan operasyon nedeniyle organlarının geri dönüşü olmayan şekilde zedelendiğini söyleyen Yazıcı, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
"Çok öfkeliyim! 'Bizim hatamız yok' diyorlar. Çatlak damara stent takarken 'Aa kaydı, pardon böbreğini tıkadı, gel düzeltelim' dediler. 7,5 saat boyunca düzeltmeye çalışırken (!) organlarımı paramparça ettiler. Devlet hastanesinden aldığım resmi raporda %74 engelli kaldığım belgelenmiş durumda. Ben o hastaneye sapasağlam girdim. Kolesterolüm yok, şekerim yok, kronik hiçbir hastalığım yoktu. Ama şu an kan değerlerim bozuk, iç organlarım sürekli kanıyor ve neredeyse her gün bir hastanedeyim."
"HASTANENİN KAPISINA GİDİP KENDİMİ KELEPÇELEYECEĞİM"
Hastanenin ismini şimdilik açıklamadığını ancak toparlanır toparlanmaz hastanenin kapısına gidip elinde "Böbreğimi Geri Ver!" yazılı bir pankartla kendisini demirlere kelepçeleyeceğini söyleyen Yazıcı, adeta ateş püskürdü.
"BEN KENDİ KENDİME Mİ ENGELLİ KALDIM"
Yaşananları unutmayacağını ve peşine düşeceğini söyleyen Yazıcı, "Sizin diplomanıza da itibarınıza da doktorlarınıza da lanet olsun! Ben kendi kendime mi engelli kaldım? Bu durumun sorumlularından hukuk önünde hesap soracağım. Sadece ben değil, benim gibi nice insan var. Bu ses onların da sesi olacak." diyerek isyan etti.
Yazıcı, açıklamasında hastane hakkında hukuki süreç başlatacağını da belirtti.
OLAYIN GEÇMİŞİ:
TEDAVİ SÜRECİ BİTTİKTEN SONRA YAŞADIKLARINI ANLATMIŞTI
Ayşenur Yazıcı, bir programa katılarak göz yaşları içinde yaşadıklarını anlattı. "Çok sağlıklı bir kadın değildim. Normal herkes gibi bir insandım." diyerek yaşadığı süreçten bahseden ünlü sunucu, şöyle konuştu:
"65 yaşındaki bir kadına göre koroner bir rahatsızlığım yoktu. Şekerim yok. Bir tek koah'ım vardı. Aikido yapan bir insanım, hafta da bir hem enerjimi hem evrenle olan bağımı hem kendimi savunmak için bazı yöntemleri geliştirmek.
Kötü alışkanlığım yoktur. Takıntılıyım. 'Oh be emekliliğimin tadını çıkaracağım' dediğim anda bir check-up da kalpten çıkan aort ikiye ayrılıyor. Böbreklere sağ böbreğe giden aortta bir çatlak, o çatlağı tıkamış bir pıhtı görülüyor. Saatli bomba gibi stent takalım dedi doktorum"
"BEN ÖLDÜM DE BANA SÖYLEMİYOR MUSUNUZ? DEDİM"
15 gün boyunca yoğun bakımda kaldığını söyleyen Yazıcı, "15. gün sonrasından itibaren hatırlıyorum. Nerede olduğumu anlamaya başladım. Bir gün kız kardeşime 'Neşe ben öldüm, bana söylemiyor musunuz?' dedim. Dediğime de güldüm. Çünkü eğer öldüysem öbür tarafta olmam lazım ama derler ya hep çok sevdikleri, kaygı duydukları varsa arkasında bıraktığı insan bir türlü araftan geçemezmiş." diye konuştu.
KONUŞURKEN GÖZYAŞLARINA BOĞULDU
Yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarına hakim olmakta zorlanan ünlü sunucu, "Ölmüşüm de orada vücudum varmış da ben başka bir yerde onu canlandırarak yaşıyormuşum gibi hissettim. Öldüysem söyleyin de bana gideyim dedim. Neşe de 'Yok be abla bak kıymalı patates yiyorsun' dedi. Psikolojik olarak hoş bir şey değil" şeklinde konuştu.

Ceviz Ağacı 9 saat önce
Anlama kabiliyetimiz varken anmak lazım. Sabrın bile gelmeyeceği bir yere gidilecek.
Misafir 9 saat önce
Vatandaşın halini anlayın biraz, vatandaş tepki gösterince doktorlara ekranlardan doktora vahşi saldırı diye tepiniyorlar, başına gelmeyen, canı yanmayan anlamaz vatandaşı
seda 10 saat önce
Çok beğendiğim çok güzel bi kadındı .Bu şekilde görmek üzdü umarım sağlığına kavuşur.
Hiçkimse.. 10 saat önce
hala "EVREN" kafası.. "EYVAH !" demeden, "ALLAH (cc)" demeli.. nicedir uyursun, UYANMAZ MISIN ?
vatandaş 5 ay önce
Ölünce söylerler. Merak Etme Sen..