Massive Attack Gazze için atak yaptı! İttifak kurdu sanatçılar kenetlendi

Dünyaca ünlü İngiliz müzik grubu Massive Attack, İsrail vahşeti hakkında konuşan ve sansür girişimleriyle karşı karşıya kalan müzisyenlerin oluşturduğu yeni bir sanatçı kolektifi kurduğunu duyurdu. Baskılara ve tehditlere boyun eğmeyeceğini bir kez daha dile getiren ünlü grup, "Tepki gösteren sanatçıların sessizlik ya da kariyer iptali ile tehdit edilmesine seyirci kalmayacağız." dedi.

"Protection", "Angel", "Safe From Harm" ve "Teardrop" gibi birbirinden hit parçalarla dünya çapında geniş bir kitlesi bulunan dünyaca ünlü İngiliz müzik grubu Massive Attack, 26 Haziran'da Sırbistan'daki konseri de dahil olmak üzere sahne aldığı birçok kentte Filistin'e destek mesajı vermekten vazgeçmiyor.

İsrail’in Gazze'ye yönelik saldırılarını sert bir şekilde eleştiren dünyaca ünlü grup, tehdit ve baskılara boyun eğmeyerek son hamlelerini paylaştı. Ünlü grup, perşembe günü sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımla Gazze konusunda sesini yükselten ve baskılara maruz kalan müzisyenlerin oluşturduğu bir ittifak kurduklarını açıkladı.

"GAZZE'DE YAŞANANLAR TARİF EDİLEMEYECEK BOYUTTA"

Özellikle İsrail yanlısı UK Lawyers for Israel (UKLFI) adlı bir hukuk kuruluşu tarafından baskılanan ünlü grup, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Gazze'de yaşananlar tarif edilemeyecek boyutlara ulaştı. Kamuya açık platformlarımızı orada yaşanan soykırıma ve İngiltere Hükümeti'nin bu soykırımın kolaylaştırılmasındaki rolüne karşı konuşmak için kullanmayı seçen sanatçılar olarak yazıyoruz. Vicdani ifadelerimiz nedeniyle, sektörümüzün içinden (canlı ve kayıtlı) ve İsrail İçin İngiltere Avukatları gibi örgütlü kuruluşlar aracılığıyla yasal olarak çeşitli tehditlere maruz kaldık; bu kuruluşların faaliyetleri nihayet Led By Donkeys kolektifi tarafından dün gece gösterilen yeni bir belgesel filmde ifşa edildi."

"SANATÇILARIN SESSİZLİK YA DA KARİYER İPTALİ İLE TEHDİT EDİLMESİNE SEYİRCİ KALMAYACAĞIZ"

Ayrıca kariyerinin başında olan sanatçıların Filistin'e destek verdiği takdirde baskılara maruz kaldığına dikkat çeken grup, açıklamasının devamında "Bu sansür girişimlerine karşı koyduktan sonra, diğer sanatçıların -özellikle de kariyerlerinin erken aşamalarında ya da profesyonel olarak savunmasız konumda olanların- sessizlik ya da kariyer iptali ile tehdit edilmesine seyirci kalmayacağız. Bu ruhla, bu pozisyonda olan ya da platformlarını Filistin hakkında konuşmak için kullanmak isteyen ancak endüstriyel ya da yasal tepkilerden çekinen sanatçıları bizimle iletişime geçmeye teşvik ediyoruz." sözlerine yer verdi.

"AYAĞA KALKIN BİZ ÇOĞUNLUĞUZ"

Brian Eno, Fontaines DC ve Kneecap gibi isimlerin de destek verdiği oluşumda Kneecap kendi gönderisinde şu ifadeleri ekledi:

"Filistin'deki soykırıma karşı sesini yükselten sanatçılara yönelik tehdit ve sansürü sona erdirin. Sesinizi yükseltin. Ayağa kalkın. Biz çoğunluğuz."

Söz konusu oluşuma destek veren sanatçılar, diğer müzisyenlere de çağrı yaparak, Gazze için derhal ve kalıcı ateşkes, yardım kuruluşlarının bölgeye engelsiz erişimi, İngiltere’nin İsrail’e silah satışı ve silah lisanslarının iptali talepleri etrafında bir araya gelmeye davet etti.

Fransa'da 6 yaşındaki çocuk yenidoğan bebeğin ölümüne sebep oldu!

İLİŞKİLİ HABER

Fransa'da 6 yaşındaki çocuk yenidoğan bebeğin ölümüne sebep oldu!
Güzellik kraliçesi buzlu su içti kabus yaşadı! Tahmin edilmiyor ama uzmanlar uyarıyor

İLİŞKİLİ HABER

Güzellik kraliçesi buzlu su içti kabus yaşadı! Tahmin edilmiyor ama uzmanlar uyarıyor
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0