Ünlü oyuncu Erdem Yener'in katıldığı programda kadınların çalışma pozisyonlarıyla ile ilgili söylediği sözler tartışmaya neden oldu.
Ekol TV'de yayınlanan "Adil Yıldırım İle Neyin Peşindesin?" programına katılan Güldür Güldür'ün sevilen oyuncusu Erdem Yener'in yaptığı açıklamalarla tartışmalara neden oldu.
"KADIN BİR TIR ŞOFÖRÜ OLUNCA NİYE ALKIŞLIYORUZ?"
Yener, kadınların çalışma hayatındaki pozisyonlarıyla ilgili görüşlerini dile getirdi ve bu açıklamalar kısa sürede sosyal medyada gündem oldu. İşte sosyal medyada defalarca paylaşılan videodaki ünlü oyuncunun açıklaması...
"Kadın bir tır şoförü olunca ‘helal olsun’ deniyor. Ama aslında erkeklerin yapabileceği işleri neden kadınlar yapsın ki? Kadınların stratejik düşünme kapasitesi daha geniş. Yönetim pozisyonlarında yer almaları gerekir. Örneğin belediye başkanı olabilirler, çevreyi güzelleştirebilirler. Kadınların hayatımızın her alanında olması çok değerli, ama daha doğru ve uygun pozisyonlarda. Kadın bir tır şoförü olunca niye alkışlıyoruz? Bu, kadını erkekleştiren bir durum."
SOSYAL MEDYAYI İKİYE BÖLDÜ
Yener'in bu açıklaması bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından eleştirilirken bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından destek gördü.
ŞAHSİYET LAZIM 1 ay önce
Çok doğru bence. Erkek hami işi yaparsa bende yaparım yanlış, kadınlar erkekleri takip etmemeli. Yani şimdide erkek kadını takip edip kadının her işini mi yapsın mesela dudağına ruj, yüzüne allık , mini etek giyip topuklu ayakkabı ile sokakta mı dolaşsın herkes yerinde güzel
Doğrucu Davut 1 ay önce
Adam haklı beyler...
Cemal K. 1 ay önce
Söylenecek çok şey var da, polemik olur şimdi! Objektif gözle fıtrata bakmak bile yeterli aslında, cinsler her açıdan eşit mi gerçekten?
Zerr 1 ay önce
Çok doğru söylemiş tebrikler.
Hakikat 1 ay önce
Asıl yönetici pozisyonunda olmamalılar astıgım astık kestigim kestik oluyorlar kendilerini padisah zannediyorlar hic esneme payları yok himayesine dehset eziyet ederler Tır şöförü olsalar daha iyi