NATO Zirvesi kapsamında Türkiye'ye gelen yabancı basın mensupları açık büfe kahvaltıyı görünce hayran kaldı. Alman gazeteci Matei, "hayatımda hiç görmediğim şeyler var" diyerek o anları paylaştı.
HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLEDünyanın gözü Ankara’da düzenlenen 36. NATO Liderler Zirvesindeydi. Dünya liderleri Türk misafirperverliğiyle ağırlanırken yabancı basın mensupları da anı ilgi ve özenle Türkiye’de konakladı.
Cumhurbaşkanlığı Milli Kütüphanesi’nin gazeteciler için Uluslararası Medya Merkezi’ne dönüştürülmesi ve ikram edilen yiyecekler gazetecileri şaşkına çevirdi.

GAZETECİLER SABAH KAHVALTISINA HAYRAN KALDI
Zirve kapsamında Almanya’dan gelen gazeteciler sabah kahvaltısına hayran kaldı. Alman gazeteci David Matei, açık büfe kahvaltıyı görünce şaşkınlığını gizleyemedi.
Kahvaltıda bulunan bal, kaymak, yumurta, çeşit çeşit peynirler, ara sıcaklar ve ekmekleri sosyal medya hesabında paylaştı.

"DAHA ÖNCE HİÇ GÖRMEDİĞİM ŞEYLER VAR..."
Gazeteci Matei,vejeteryan bireylerin de düşünüldüğü ürünlerin çeşit çeşit servis edildiği açık büfeyi görünce, “Size buradaki NATO Zirvesi kahvaltısını göstereyim yiyecekler ne var bakalım.. Burası vejetaryen köşesi. Yani burada vejetaryen ürünler var. Elbette burada bir sürü ürün kahvaltılık da var.
Daha önce hiç görmediğim şeyler var. Biraz tatlı, yoğurt falan.. Daha önce hiç görmediğim kurutulmuş meyveler.. Şu turuncu ve yeşillere bakın. Proteinler yani et çeşitleri de mevcut. Burada da ekmek köşemiz var. Burada meyvelerle devam ediyoruz." dedi.

"İÇECEK ÇEŞİTLİLİĞİ İNANILMAZ"
Zeytin ve peynir çeşitliğine duyduğu şaşkınlığı gizleyemeyen Matei, Şuan bir bakın rolu yapılmış krepler.. Peynir barı burada. Zeytinler burada.. 9 farklı zeytin tabağı var.
Burada da çeşitli sıcak yemekler var. Hepsini tek tek açmayayım. Tabakta böyle gözüküyor.
Ben tavuğu alıp içine koyuyorum ve karıştırıyorum. Ve henüz bahsetmediğim şey buradaki içecek çeşitliliği inanılmaz.. Çılgınca..” diyerek kahvaltısını etti.
BİR YORUM YAPIN 0