Altın Koza Film Festivali’nde Gazze rüzgarı: “Gazze, Şimdi!” seçkisi seyirciyle buluşuyor!

Altın Koza Film Festivali, bu yıl 22–28 Eylül 2025’te “Sinema barıştır, özgürlüktür, umuttur” mottosuyla Gazze’deki insani krize dikkat çekiyor. “Gazze, Şimdi!” seçkisiyle sinema vicdana sesleniyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen ve bu yıl 32’ncisi düzenlenecek olan Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde “Gazze, Şimdi!” seçkisi ile Filistin’de yaşanan insani krizlere dikkat çekilecek.

Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali afişi

Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali afişi

 

FİLİSTİN’İN BUGÜNÜ SİNEMADA

Seçkide, Filistin ve bölge sinemasının güçlü seslerini taşıyan üç çarpıcı yapıma yer verilecek:

Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivalinde Gazze için sunulacak filmlerin afişleri

Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivalinde Gazze için sunulacak filmlerin afişleri

  • Bir Zamanlar Gazze’de – Arab & Tarzan Nasser (2025)

Hamas kontrolündeki Gazze'de geçen ve üniversite öğrencisi Yahya’nın, en yakın arkadaşının öldürülmesinin ardından adalet arayışını konu alan film, klasik bir Western atmosferiyle örülü suç ve intikam hikâyesi sunuyor. Cannes Film Festivali’nin “Belirli Bir Bakış” bölümünde En İyi Yönetmen Ödülü’ne layık görülen yapım, Filistinli yönetmenler Arab ve Tarzan Nasser kardeşlerin imzasını taşıyor.

  • Yitik Düşler – Rashid Masharawi (2024)

Usta yönetmen Rashid Masharawi’nin son filmi, 12 yaşındaki Sami’nin kaybolan güvercinini ararken Kudüs’ten Hayfa’ya uzanan yolculuğunu anlatıyor. İşgalin yol açtığı yıkımı doğrudan göstermeyen film, günlük yaşamın içinden umut ve dayanışma dolu bir hikâyeyi sade ama etkileyici bir anlatımla sunuyor.

  • Yüreğini Eline Al ve Yürü – Sepideh Farsi (2025)

Cannes ACID bölümünde gösterilen bu belgesel, Gazze’de yaşayan genç fotoğrafçı Fatma Hassuna ile yönetmen Sepideh Farsi arasında yapılan bir yıllık video görüşmelerinden oluşuyor. Fatma’nın hayalleri, gündelik yaşamı ve yaratıcılığına odaklanan film, seçkinin en dokunaklı yapımlarından biri. Fatma’nın, belgeselin Cannes’daki gösteriminden yalnızca bir gün sonra hayatını kaybetmiş olması, filme sinemasal bir ağıt niteliği kazandırıyor.

Adana, bu yıl sadece sinemanın değil, vicdanın da sesi olmayı hedefliyor. “Gazze, Şimdi!” seçkisi, savaşın gölgesinde hayatını sürdüren Filistin halkının gerçeklerine ışık tutarken, izleyiciyi hem empati kurmaya hem de dayanışmaya davet edecek.

Dünyaca ünlü isimlerden videolu Filistin çağrısı: "Şimdi sesini yükseltme zamanı!"

İLİŞKİLİ HABER

Dünyaca ünlü isimlerden videolu Filistin çağrısı: "Şimdi sesini yükseltme zamanı!"
Filistin asıllı model Bella Hadid'den korkutan haber: Hastane odasından paylaştı!

İLİŞKİLİ HABER

Filistin asıllı model Bella Hadid'den korkutan haber: Hastane odasından paylaştı!
Cem Adrian, Gazze'deki insani krize sessiz kalanlara ateş püskürdü: "Nasıl hesap vereceksiniz"

İLİŞKİLİ HABER

Cem Adrian, Gazze'deki insani krize sessiz kalanlara ateş püskürdü: "Nasıl hesap vereceksiniz"
Elif Kocalı Yasemin.com -
Yasemin - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0