Vücut şekline göre nasıl giyinilmeli?

Her kadın kendi vücut tipine uygun giyinerek şıklığını daha da etkili hale getirebilir. Peki kaç tip vücut var? Hangi vücut tipleri nasıl giyinmelidir? Sizler için bu soruların yanıtlarını derledik.

Sezonun parçalarına uygun giyinmek önemli olduğu kadar vücut şekline göre de giyinilmesi gerekir. Vücudu kusurlu kadın yoktur sadece vücut tipini bilmeden giyinmeye çalışırken hem tarzını hemde vücut tipini bozan kadın vardır. 

VÜCUT ŞEKLİNE GÖRE NASIL GİYİNMELİDİR?

ARMUT ŞEKLİ

Toplumdaki kadınların yüzde 60'ı bu şekle sahiptir. Omuzdan bele kadar ince belden basene kadar kalın olan vücut tipine armut şekli denir. Bu vücut tipinde iseniz karmaşık desenlerden kaçınmalısınız. Bacak boyunu uzun göstermek içinde kemerle bel kısmı vurgulanmalı. Üs kısımdan aşağı kadar dar kıyafetlerden kaçınılmalı bunun yerine üstü geniş altı dar giyinilmeli. 

TERS ÜÇGEN ŞEKLİ

Bu tür vücut şekline nadir rastlanır. Basenlerden ince omuza doğru ize geniş duran  bu şekildeki kadınların en büyük sorunu alt kıyafetlerdir. Ayrıca bu tip kadınların genellikle bacak boyu uzundur. Bu tip vücuttaki kadınların sıklıkla tercik etmesi gereken kıyafet tarzı üstü dar altı geniş olmalıdır. Geniş paça pantolon ve çan eteklerden dolaplarında mutlaka bulundurmalı. 

DİKDÖRTGEN ŞEKİL

İnce bacaklı ve basenden omuza kadar vücut şeklinin aynı olmasına denir. Bu kişilerin genellikle bedenlerinden bir beden büyük giyinmeleri gerekir. Ayrıca yarım kollu kıyafetlerle dikkatleri dağıtmalılar. 

KUM SAATİ ŞEKLİ

İdeal kadın vücut tipi denilen şekildir. Omuzdan üst karına kadar geniş bel kısmın ince sonra basenlere kadar geniş ve daha sonra ince olan vücut tipidir. Bu vücut tipleri genellikle bel ve üst karın bölgesini vurgulayan kıyafetler tercih etmelidir.

ELMA ŞEKLİ

Karın bölgesinin omuzdan ve basenlerden daha fazla olduğu tiplere denir. Bu kişilerin karın bölgesini belli etmeyen, pileli üste ve etek giymelidirler. Bu tip kadınlar İspanyol paça gibi parçalardan kaçınmalıdır.

BİR YORUM YAPIN 0