2020 yaz modası trendleri

2020 yaz sezonunun trendleri belli oldu. Bu sezon için üst giyimde hareketlilik ve canlılık, aksesuarda ise doğallık ve sadelik tercih ediliyor. Kullanılan desenlerde ise, çiçek ve meyve tasarımları hakim oluyor. Peki bu trendlerin detayları neler ve nasıl kombinler uygulanabilir? İçeriğimiz içerisinde, 2020 yaz modasının trendlerine yakından baktık. İşte 2020 yaz modası trendleri hakkında tüm bilmeniz gerekenler.

Yaz sezonu modasında bu yıl  asit denim, california cool, mavi şıklığı, baskılı modeller ve sandalet - hasır çanta aksesuar trendi ön plana çıkıyor. Geçmiş yıllara ait bir herhangi bir trend, yeni sezonda yeniden vitrinlerde yer alır. 2020 yazı için vitirinlerde yer tekrar yer almaya başlayan akım ise, 1970'ler modasına ait olan puantiyeli gömlekler ve bol paça pantolonlar oluyor. Peki bu trendlere nasıl kombinler hazırlanabilir ve detaylarında neler saklı duruyor? İçeriğimiz içerisinde bu soruların yanıtlarına yer verdik. İşte 2020 yaz sezonunun moda trendleri ve bu trendlere uygun en şık kombin önerileri:

BASKI DESENLER

Son yıllarda doğayı temsil eden desenler ön planda tutuluyor. Bunların içerisinde çiçek ve leopar desenleri dikkati çekiyor. Ancak bunlarla birlikte 2020 yaz sezonu için, diğer sezonlardan farklı olarak meyve desenleri elbise ve eteklerin tasarımlarında kullanılıyor. Bu tarz elbiseleri, desenin baskın rengini taşıyan ayakkabılarla kombinleyebilirsiniz. 

ASİT DENİM

Asit denim

Asit denim

Kot tarihinin en bilindik ve bir o kadar da ötelenmiş modeli olarak kabul edilen denimler, yeniden trendler arasında yer alıyor. Denim pantolonlar, geniş omuzlu bir t-shirt ya da batik desenli üstlerle rahatlıkla kombinlenebilir.

Aynı zamanda baba kalıp jeanler de bu sezon için trendler arasında yer alıyor. Geçtiğimiz sezonun trendleri arasında olan mom jeanler aksine dad jeans modeller, boru kesim stiline sahip olmasından dolayı dikkat çekiyor.

DAD JEANS PANTALONLAR HAKKINDA TÜM BİLİNMESİ GEREKENLER...

'70'LER TRENDLERİ

Her yaz sezonunda geçmiş yıllardan bazı trendler, yeniden ön plana çıkar. 2020 yaz sezonunda öne çıkan trend, 70'li yılların puantiyeli gömlekleri ve bol paça pantolonları oluyor.

SANDALETLER

Bu senenin aksesuar trendleri arasında sandaletler ve hasır çantalar yer alıyor. Özellikle üzerinde doğa desenlerini taşıyan tiril tiril yaz elbiseleriyle şık bir uyum yakalayan hasır çanta ve sandaletler, 2020 yaz sezonunun en şık parçaları oluyor.

Aslında hasır çantalar, geçtiğimiz birkaç yıl boyunca; yaz aksesuarlarının temelini oluşturdu. Hasırdan çanta, ayakkabı, sandalet hatta takı gibi birçok aksesuar yapıldı. Bu yaz da bu materyalin etkisini sık sık göreceğiz.

YAZ RENGİ MAVİ

Bu sene için mavi renk, en çok tercih edilen renkler arasında yer alıyor. Beyaz ile birleşmiş mavi bir elbise, mavi salaş bir t-shirt ile siyah bir tayt ya da mavi renk gömlek ile krem rengi bir pantolon yaz sezonu için ideal olacaktır.

Eğer aydınlık tonlar yerine koyu tonlar da tercih edilmek isteniyorsa, özellikle aksesuar konusunda 2020 yaz trend renkleri arasında yer alan kahverengi ve siyah, mavi için doğru bir seçim olacaktır.

DESEN ÜSTÜ DESEN

Desen üstü desen trendi

Desen üstü desen trendi

Baskılı bir t-shirt ve altına desenli bir tül etek. Farklı ve alakasız duran ancak sezonun en çok ilgi çekecek olan trendleri arasında yer alan bu stille, karmaşıklığa fazla maal vermeden şık bir görünüm elde edilebilir.

Baskılı t-shirtlerde bu yıl çizgi desenler moda oluyor. Çizgi filmlerini ya da masallarını çok sevdiğiniz karakterler, üzerinizde kendilerine yer buluyor. Baskı çoğunlukla siyah, pembe, mavi ve beyaz renk t-shirtler üzerine uygulanıyor. 

CALIFORNIA COOL

Calıfornıa Cool

Calıfornıa Cool

Cool ve rahat bir görüntü yakalamanın peşinde olanlar için en uygun trend California Cool'dur. Batik, mavi tonlar ve cool bir duruş için uygulanabilecek bu stil, 2019 yaz trendleri arasında da yer alıyordu.

BİR YORUM YAPIN 0