Erkekler neden ceketlerinin altını iliklememeli? Babalar için şık ceket modelleri

Erkekler için belli başlı ceket giyme kuralları bulunur. Bu kuralları bilmek, ceketle oluşturmak istedikleri şıklığı daha çok ön plana çıkarır. Erkeklerin uyması gereken en önemli kural, ceketlerin altının iliklenmemesidir. Peki ceketlerin altı neden iliklenmemelidir? İşte bilinmesi gereken düğme kuralı ve babalarınız için alabileceğiniz en şık ceket modelleri.

Bugün Babalar Günü. Bu özel günde babalar için tercih edilen hediyelerin başında, ceket modelleri gelir. Ancak ceketlerle ilgili çok az kişinin bildiği bazı detaylar vardır. Bu detaylar; erkeklerin ceket giyerken uyması gereken bir kurallarla ilgilidir. Bu, yüzyıldır devam eden ancak pek çok  bilmediği bu kural, 1900'lü yıllara kadar dayanıyor. Aslına bakılırsa basit ve sadece erkeklerin değil ceket giyen kadınların da uygulaması gereken bir bütündür. Bu kuralın ortaya çıkmasına neden olan bir de hikaye bulunur. 1901 yılından 1910 yılına kadar krallık yapan VII. Edward'a ait bir hikayedir.

kral vii. edward

kral vii. edward

Kraliçe II. Elizabeth'in 50 yıldır terziliğini yapan Sir Hardy Amies'in ve tarihçilerin anlattığına göre; Kral Edward, şişman olduğu için ceketlerinin alt düğmesini ilikleyemezdi. Bu sebeple o'na saygı amacıyla diğer kişiler de alt düğmelerini iliklemezlerdi. 

Bir diğer neden ise, binicilik sporunda ata daha kolay binebilmek adına ceketlerin özel bir şekilde üretilmek zorunda kalması. Yani, iki düğmeli üretilen ceketlerin binicilerin bellerini daha rahat örtmesini sağlaması.

BABALAR İÇİN EN ŞIK CEKET MODELLERİ

Peki babalar için hediye alırken akla gelen ilk tercih olan ceket modelleri, 2020 sezonu için nasıl bir stil taşıyor? Babalarınız için alabileceğiniz en şık ceket modellerini, sizler için derledik:

DENS MOOD: 130 TL

TRENDYOL MAN: 150 TL

TRENDYOL MAN: 160 TL

ALTINYILDIZ CLASSİCS: 250 TL 

Babalar ile ilgili en güzel sözler! Babalar Günü'ne özel baba sözleri ve resimli mesajlar

İLİŞKİLİ HABER

Babalar ile ilgili en güzel sözler! Babalar Günü'ne özel baba sözleri ve resimli mesajlar

BİR YORUM YAPIN 0