Ev kıyafetlerinizle psikolojinizi yüksek tutmanın yolları

Sosyal izolasyon dönemi boyunca vücut sağlığınız kadar psikolojik sağlınıza da önem vermeniz gerekir. Gündelik hayatta uyguladığınız kombinler, giyinme şekliniz bu duruma oldukça etki eder. Peki sosyal izolasyon döneminde giyinirken nelere dikkat etmeniz gerekir? Ev kıyafetlerinizle psikolojinizi yüksek tutmanın yolları nelerdir?

Koronavirüs salgınını en az zararla atlatmak adına evlerde kalınan bugünlerde, sağlık kadar psikolojinin yüksek ve iyi tutulması da vücut direnci açısından önemlidir. Gün boyu evde geçirilen vakit içerisinde bir zaman sonra her şey monoton ve tek düze hissettirmeye başlayabilir. Bunu önlemek için, basit ama etkili yöntemlere yönelmeniz yeterli olacaktır. Peki ama nasıl? Bu sorunun cevabı, sadece kıyafetlerinizi günlük rutinden kurtarmak olacaktır. Tıpkı sosyal izolasyona girmeden önce yaptığınız gibi; yemek yerken, işe giderken ya da spor yaparken uyguladığınız tarzları, ev içerisinde de uygulayabilirsiniz. İşte ev kıyafetlerinizle psikolojinizi yüksek tutmanın yolları:

TIKLA OKU: EV KIYAFETLERİ İÇERİSİNDE RAHAT HİSSETMENİN YOLLARI

TIKLA OKU: EVDE ÇALIŞIRKEN NASIL MOTİVE HİSSEDİLİR?

İlk yapmanız gereken pijamalarla ev içerisinde dolaşmamak olmalıdır. Tüm gün aynı kıyafetle dolaşmak sizleri, kısır bir döngü içerisine sokabilir ve kendinizi kötü hissettirebilir. Birçok kişi pijamalarını, daha rahat hissettikleri için çıkarmadıklarını söyler. Ancak bunun yerine sizi rahat hissetirmekle beraber derli toplu ve şık bir görüntü de oluşturacak eşofman takımlarını tercih edebilirsiniz.

Artık bahar aylarında olduğumuz için, günlük kombinlerden yararlanıp t-shirt ve rahat bir jean veya eşofman altı da tercih edebilirsiniz.

Akşam yemekleri için farklı bir kombin uygulayabilirsiniz. Bahar mevsimine girişle birlikte artık balkonlarda ve bahçelerde yemek yiyebilirsiniz. Bu dönemde iftar sofranızı balkon ve bahçelerinize kurup kendinize de şık ve rahat bir elbiseyle yemek kombini oluşturabilirsiniz.

Sosyal izolasyona girmeden önce herhangi bir spor salonuna gidiyor olabilirsiniz. Evde de bu çalışmalarınızı sürdürebilir, spor yaparken de tıpkı salonda giydiğiniz şekilde giyinebilirsiniz. Bu sayede spor yapıyorum psikolojisine daha kolay girebilirsiniz.

Eğer iş yeriniz eve taşındıysa, bilgisayar başına pijama ya da eşofmanla değil tıpkı işe giderken giyindiğiniz şekilde giyinmelisiniz. Böylelikle iş anında dikkatinizi daha iyi toplarlayabilirsiniz.

Kadınların en çok araştırdığı pratik bilgiler, hayat kurtaran püf noktalar

İLİŞKİLİ HABER

Kadınların en çok araştırdığı pratik bilgiler, hayat kurtaran püf noktalar

BİR YORUM YAPIN 0