Siyah renk elbiseler için uygun eşarp renkleri

Yaz sezonunun trend rengi olan siyah, kombinlenmesi en zor renklerdendir. Peki siyah renk için en uygun tonlar hangileridir? Siyah renk bir elbise için kullanılacak eşarplarda hangi renkler tercih edilmeli ve hangi iki renkten uzak durulmalıdır? İşte siyah renk elbiseler için uygun eşarp renkleri.

Yaz sezonunda koyu renkler, kombin açısından ayrıca dikkat gösterilmesi gereken tonlardandır. Bu yaz sezonunun trend koyu rengi ise siyah ve kahverengidir. Siyah renk için, tek parça halinde şık bir görünüm sağlanması pek kolay değildir. Daha şık ve renkli bir stil oluşturabilmek için ikinci bir rengin tercih edilmesi gerekir. Tesettür giyimde bu, eşarplarla sağlanabilir. Siyah renk bir elbise için en çok yakışan şal rengi; mavi, gri, yeşil, pudra, kırmızı, beyaz ve kahverengi tonlarıdır. Siyah renk kombinlerin en fazla tercih edilen rengidir. Bu renkle beraber uyumlu parçalar kullanmak çok önemlidir. Tesettür giyiminde ise en önemi parça eşarp ve ayakkabıdır. Bundan ötürü de bu parçaların seçiminde dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu renklerin birleşiminden oluşan bir kombin, hem gündelik hayatta hem de özel günlerde rahatlıkla kullanılabilir.

SİYAH RENK İLE UYGULANABİLECEK RENK KOMBİNLERİ

Siyah renkte bir elbise veya gömlek kombinlerken, eşarbın siyah renge uygunluğu kadar cilt tonuna olan uygunluğuna da ayrıca dikkat edilmesi gerekir. Böylelikle istenen şık görünüm tam olarak elde edilmiş olur. Siyah renk kombininde adım adım dikkat edilmesi gerekenler şöyledir:

- Siyah elbise kombininde eşarplar için en uygun olan renk; beyaz, marsala, gri, mavi, yeşil ve pudra tonlarıdır. Bu renkler ile başarılı bir ikili oluşturur ancak koyu tonlar, hiçbir zaman siyah renk için doğru bir tercih olmayacaktır. Bu yüzden siyah renklerden uzak durulması gerekir.

- Açık tonları kullanırken parlaklıktan uzak durulması gerekir. Bu hem göz yoracak hem de hoş bir görüntü oluşturmayacaktır. Bu yüzden daha pastel tonları tercih edilmelidir.

- Koyu tonlar içerisinde asla tercih edilmemesi gereken renkler, lacivert ve kahverenginin koyu tonlarıdır. Kahverengi, her ne kadar siyahla birlikte sezonun trend renklerini oluştursa da, siyahla birleştiği zaman rahatsız edici bir görüntü oluşturur.

- Aksesuar konusunda tercih edilecek renk; gri, beyaz ve kırmızı olabilir. Özellikle ayakkabı için bu renkler, siyah elbiselere ayrı bir dikkat çekicilik kazandırmış olacaktır.

- Çanta kombinlerinde ise, fuşya, altın sarısı ve bordo tercih edilebilir. Aynı şekilde üç renk bir arada da kullanılabilir. Örneğin; siyah elbise, gri bir ayakabı ve altın rengi bir çanta.

Ocak nasıl temizlenir? Ocak gözlerini pırıl pırıl yapan 3 yöntem

İLİŞKİLİ HABER

Ocak nasıl temizlenir? Ocak gözlerini pırıl pırıl yapan 3 yöntem
Müslüm filminin yıldızı Şahin Kendirci yeni imajıyla şaşırtıyor

İLİŞKİLİ HABER

Müslüm filminin yıldızı Şahin Kendirci yeni imajıyla şaşırtıyor

BİR YORUM YAPIN 0