Yürüyüş ayakkabısı nasıl olmalı? En iyi yürüyüş ayakkabısı 2020

Yürüyüş ayakkabıları için ayak sağlığına uygun olması önemlidir. Ayaklar için uyumlu olmayan ayakkabı kalıpları, cilt sağlığına olumsuz yönde etki eder. Peki yürüyüş ayakkabıları nasıl olmalıdır? En iyi yürüyüş ayakkabıları nelerdir? Sizler için derledik.

Doğru ayakkabı giymek, vücut sağlığını olumlu yönde etkiler. Düzenli yürüyüş yapan kişilerin ve spor egzersizi yapanların özellikle ayak sağlıklarına dikkat etmesi gerekir. Bir yürüyüş ayakkabısının iyi olduğunu anlamanın ilk yollarından biri taban ve topuk desteğine sahip olması, parmakların ayakkabı içerisinde rahat edebilmesini sağlamaktır. Bu iki durum ayakkabının özellikle ergonomik bir yapıda olmasının önemini vurgular. Satın aldıktan sonra pişman olmamak için, mağazada önceden giyip biraz gezinmeniz doğru olacaktır. Ayağınız ayakkabıya alışmadan, onun doğru olup olmadığını anlamanız zor olacaktır.

Peki yürüyüş ayakkabısı seçerken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Yürüyüş ayakkabıları, esnek olmalıdır. Ayaklarınızın, taban kısmından acı çekmemesi ve ağrı hissetmemesi önemlidir. Bu nedenle taban kısmının güçlü olması gerekir. Ayakkabılarınızı kullanırken ilk olarak taban kısmında sonra da burun kısmında hareket edersiniz. En ideal olan taban kalın olanlarıdır. Kalın tabanlılar, yere yumuşak adımlar atılmasını sağlar.

Ayakkabının üretiminde kullanılan malzemeler önemlidir. Bu malzemeler, ayakkabıların nefes alabilmesini sağlar.  Nefes alabilen ayakkabılar, yürüyüş ayakkabıları içerisinde ideal olandır. Yürüyüş ayakkabılarında nefes alabilen ve yumuşak malzemelerin kullanılması gerekir. Ayakkabılar terlerse, ayaklarda cilt sağlığını olumsuz etkileyecek durumlar oluşur. Bu nedenle iç yüzeyde kullanılan malzemelerin sağlıklı olması önemlidir.

Ayak sağlığı için önemli olan bir diğer etken hafiflik hissidir. Hafiflik hissini veren materyal ve ürünleri kullanarak ayakkabılardaki ağırlık hissini kaldırabilirsiniz. 

EN İYİ YÜRÜYÜŞ AYAKKABISI 2020

İNAN AYAKKABI: 50 TL

SKECHERS: 343 TL

REEBOK: 204 TL

MORHİPO: 217 TL

SPORTİVE - REEBOK: 223 TL

Okula gidecek çocuklar virüsten nasıl korunmalı?

İLİŞKİLİ HABER

Okula gidecek çocuklar virüsten nasıl korunmalı?

BİR YORUM YAPIN 0