Kışın etek nasıl giyilir? Kışın etek seçerken dikkat edilmesi gerekenler

Günümüzde en çok tercih edilen ve yaz kış birçok farklı alternatifi bulunan etek kadınlar için vazgeçilmez kıyafetlerden biridir. Bazı kadınlar pantolonu daha rahat bulsa da bazı kadınlarda etek giymeyi daha çok seviyor. Peki, kış mevsiminde etek nasıl giyilir, kışın etek seçerken nelere dikkat edilmesi gerekiyor.

Her zaman kadınların şıklığına şıklık katan etekler yaz kış birçok kadın tarafından tercih edilmektedir. Özellikle tesettürlü kadınların tercih ettiği etekler 70’lerin modası olarak ilk olarak hayatımıza girmişti. Etekler kış aylarında çok fazla tercih edilmez ancak uzun etekler kumaşına göre hem yaz hem kış aylarında kullanabilirsiniz. Soğuk havalarda ve kış aylarında etek giymek oldukça zor olabilir. Birçok kadın ilkbaharda ve yaz aylarında sıkça tercih ettiği mini eteklerden vazgeçmek zorunda kalabilir. Kış mevsiminde de etek modellerinin kazandırdığı şıklığı ve konforu doyasıya yaşayabilirsiniz. Peki, soğuk havalarda etek nasıl giyilir? İşte kışın seçerken dikkat edilmesi gerekenler:

Etek nasıl giyilir

Etek nasıl giyilir

PEKİ KIŞIN ETEK NASIL SEÇİLİR?

Kış aylarında etek giydiğiniz zaman doğru kombinlediğiniz takdirde  çok şık bir görüntüye sahip olabilirsiniz. Soğuk havalarda tercih ettiğiniz etekleri doğru seçmeniz gerekir.

  • Etek alırken kumaşına dikkat edin!

Kış aylarında etek giyerken en çok dikkat etmeniz gereken noktalardan biri kumaş seçimidir. Yünlü kumaşlar, pamuklu, tüvit, kadife kumaşlar, ekoseli kalın kumaşlar veya denim kumaşlar üretilen etek modelleri tercih etmeniz daha doğru olur. Vücudu sıcak tutan soğuk havalara karşı koruyan kalın kumaşlardan hazırlanan etek modelleri satın alabilirsiniz.

Etek alırken kumaşına dikkat edin

Etek alırken kumaşına dikkat edin

  • Etek boyunu doğru seçmeniz gerekir! 

Kış mevsiminde seçtiğiniz eteğin mutlaka istediğiniz boyda giyebilirsiniz. Uzun botlar tercih ederek etek boyunuza göre etekleriniz kombinleyebilirsiniz. Kış mevsiminde etek tercih ettiğiniz zaman dikkat etmeniz gereken püf noktası üşümemek için kalın ve sıcak tutan çoraplarla birlikte giyebilirsiniz. Opak çoraplar, kış mevsimi için özel olarak üretilen ve sıcak tutma özelliğine sahip olan ince çorap modellerini de tercih edebilirsiniz.

Etek boyunu doğru ayarlamanız gerekir

Etek boyunu doğru ayarlamanız gerekir

  • Ayakkabı seçiminiz önemli!

Maxi boy etek tercih ederken ister uzun çizme ister kısa bot modellerini tercih edebilirsiniz. Şık bir görünüm elde etmek için çorap çizme modellerini seçebilirsiniz. Çorap çizmeler de sıcak tutma özelliği ile ön plana çıkan ayakkabı çeşitlerinden biridir. Eğer spor tarzda bir duruş yakalamak istiyorsanız bot modellerini de tercih edebilirsiniz. Oyuncak kalem etek ya da diz üstü etek modellerini seçtiyseniz topuklu ayakkabı giymeniz gerekir. Çünkü bot modelleri bacak boyunuzu kesebilir ve boyunuzun olduğundan daha kısa görünmesine neden olabilir.

Ayakkabı seçimi

Ayakkabı seçimi

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

cemil 2 yıl önce

Kışın mini giyilir