Vücut tipine göre kaban nasıl seçilir? Mont modelleri vücut şekline göre nasıl seçilir

Yaptığınız kıyafet kombinleri gibi kaban ve mont seçerken vücut tipinize uygun olan seçmeye dikkat edin. Kadınların dış giyimde yaptığı en büyük hata vücut tipi özelliklerine göre kaban tercihi yapmamasıdır. Kabanların vücut tipi özelliklerine göre seçildiğinde stilinizi yansıtarak üzerinizde en iyi şekilde durmasını sağlar. Peki vücut tipine göre kaban nasıl seçilir, vücuda uygun kaban seçimi nasıl olmalı?

Soğuk kış günlerinde bile şıklığınıza şıklık katmak ve güzel görünmek için vücut tipinizin hangisi olduğunu bilmeniz gerekir. Vücut tipini tanıyan kadınlar doğru kesim kıyafetlerle hem daha zayıf hem de daha şık bir görünüm elde ettikleri bir gerçek. Vücut tipine göre giyinmek hem kadınların hem de erkeklerin dikkat etmesi gereken detayların başında geliyor. Günümüzün en büyük sorunlarından olan kilonuzu doğru kıyafet seçimiyle saklamak mümkün. Hava soğudukça kat kat giyinip kışlıklarla da harika görünebilirsiniz. Vücut tipine göre kaban bularak gerçekten iyi görünmek için kabanınızı seçmeden önce haberimize göz atmayı unutmayın.

Vücut tipine göre kaban nasıl seçilir

Vücut tipine göre kaban nasıl seçilir

PEKİ VÜCUT TİPİNE GÖRE KABAN NASIL SEÇİLİR?

Vücut tipini tanımak ve ona göre giyinmek hem erkekler hem de kadınlar için oldukça önemli. Çünkü üzerinizde harikalar yaratacak bir stilin başlangıcında vücut tipini bilmek yatar.

Kısa boylu kadınlar için kaban önerileri

Kısa boylu kadınlar kombin önerileri

Kısa boylu kadınlar kombin önerileri

Kısa boylu kadınların daha uzun görünmek için kaban seçerken dikkat etmesi gereken birkaç detay bulunuyor. Kıyafetlerde ve dış giyimde alışveriş yaparken enine çizgiler yerine dikey çizgileri seçmelisiniz ve tek parça tek renk kıyafetler de aslında sizi olduğunuzdan uzun gösterir.  Dolayısıyla uzun ve tek renk bir palto da sizi hem sıcacık tutar hem de vücudunuzla birlikte bütünlük sağlar. İnce bir vücut yapınız varsa belde biten crop modellere de bir tercih edebilirsiniz. Oversize yerine vücuda oturan tasarımlar vücut tipinize daha uygun bir stil olabilir.

Armut tipi vücut için kaban önerileri

Armut tipi vücut kombin önerileri

Armut tipi vücut kombin önerileri

Bazı kadınların sahip olduğu vücut tiplerinden biri olan armut tip, geniş basenler, ince bel ve dar omuzlar olarak ön plana çıkan vücut tipidir. Bu yüzden ince beli vurgulamak için kemerli kaban modellerini satın alabilirsiniz. Genelde armut tipi vücudu sahip olan kadınların uzun ve orta boy kabanlar tercih etmesi daha doğru olur. Çünkü kısa montlar kalçayı ön plana çıkarır ve böylelikle saklamanız gereken yer ortaya çıkmış olur. Ayrıca atkılarla omuzlarınızı daha geniş göstererek kendi stiliniz oluşturabilirsiniz.

Elma tipi vücut için kaban önerileri

Elma tipi vücut kombin önerileri

Elma tipi vücut kombin önerileri

Genellikle bel kıvrımlarının çok belirgin olmamasıyla dikkat çeken elma tipi vücutta öne çıkarılması gereken bacak kısmıdır. Kabarık veya bol duran kabanlar yerine vücuda tam oturmayan ama nispeten hatları ortaya çıkaran modelleri tercih etmelisiniz. Kısa mont ve kabanlar sayesinde bacaklarınızı öne çıkarabilirsiniz. Ayrıca tek renk ve sade modelleri tercih edin ve desenli tasarımları seviyorsanız dikey çizgileri olan kabanları deneyin.

Kum saati vücut için kaban önerileri

Kum saati vücut tipi kombin önerileri

Kum saati vücut tipi kombin önerileri

Kum saati vücut kıyafet alırken en şanslı bedene sahip grup olabilir. Belin kalça ve göğüs ile orantılı olması daha kolay kaban seçmenize yardımcıdır. Eğer kıvrımlarınızı çok ortaya çıkarmak istemiyorsanız, göğüs altından itibaren daralan modelleri tercih edin. Yakası hareketli, detaylar ya da süslemelere sahip kabanlar da feminen görünüm elde edebilirsiniz. Kabanları desenli tercih edebilirsiniz ama kemerli modelleri seçmenizde fayda var.

EN GÜZEL KABAN KOMBİN ÖNERİLERİ

En güzel kaban kombin önerileri

En güzel kaban kombin önerileri

Saç masajı nedir ve saç masajı ne işe yarar? Saça masaj yapmanın püf noktaları

İLİŞKİLİ HABER

Saç masajı nedir ve saç masajı ne işe yarar? Saça masaj yapmanın püf noktaları
Gaziantep Glutensiz Bir Başka Kafe nerede, nasıl gidilir? Glutensiz Bir Başka Kafe menüsü

İLİŞKİLİ HABER

Gaziantep Glutensiz Bir Başka Kafe nerede, nasıl gidilir? Glutensiz Bir Başka Kafe menüsü
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0