Titanik'in ikonik kolyesi 'Okyanusun Kalbi'nin ilginç hikayesi

Titanik filmi, vizyona girdiği tarihten bu yana 22 sene geçse de izlenmeye ve rekorlar kırmaya devam ediyor. Titanik ile birlikte Kate Winslet ve Leonardo DiCaprio en çok tanınan anlarına bir de filmde yer alan okyanusun kalbi kolyesi eşlik ediyor. Peki titanik filmiyle meşhur olan okyanusun kalbi kolyesi nedir, ne anlama geliyor. İşte cevaplar:

Titanik filmi 1997 ‘de film dünyasına adını altın harflerle yazdırmış, Oscar Akademisi’nin medarı iftiharı olan filmlerin başında yer alıyor. Dokunduğu herkesi ünlendiren ve dünya nüfusunun yarıdan fazlasının bildiği tanıdığı geniş çaplı bir yapım olan Titanik yaşanmış büyük gemi kazası ve gölgesinde yeşeren unutulmaz bir aşk hikâyesidir. Milyonların izlediği ve beğendiği filmde merak edilen ve göze çarpan detaylardan biri de okyanus kalbi kolyesidir. Bu kolyenin felaket getirdiği kadar birçok kişiye şans getirdiği de aşikâr. Örneğin Leonardo ve Kate, taşın konu olduğu bu film sayesinde sinema dünyasının kült isimleri arasında yer almayı başardılar. Orijinali de, orijinalinden yola çıkarak tasarlanan kurgusal kopyaları da adından epeyce bahsettirmeyi başardı. 

OKYANUS'UN KALBİ'NİN İLGİNÇ HİKAYESİ

İlk Okyanus’un Kalbi isimli kolyenin sahibi Fransız devrimi sırasında Sansasyonel Kraliçe Marie Antoinette’nin eşi 16. Louis’dir. Mücevher ustası aracılığıyla armut şekilli olan taşın üstüne açılan küçük bir yarıkla kalbe benzetilir. Bazı söylenen rivayetlere göre kral Fransız Devrimi sırasında bu kolyeyi yanından hiç ayırmamış. Giotine götürüldüğü sırada bile kolyenin yanında olduğu söyleniyor. Kolyenin sonraki dönemlerde bir çelik kralı tarafından satın alınıp saklandığı ortaya çıktı.

Sadakatsiz dizisi oyuncu kıyafetleri elbiseleri marka ve fiyatları İLİŞKİLİ HABERSadakatsiz dizisi oyuncu kıyafetleri elbiseleri marka ve fiyatları

İkinci Okyanus’un Kalbi ise kült film Titanik‘te ortaya çıktı. Filmdeki olay örgüsünde Kate Winslet’e zorla evlendirileceği zengin nişanlısı tarafından hediye edilir. Rivayetlere göre gerçek Titanik enkazının içinde kolyenin orijinali bulunmaktadır. Bunun gerçek olduğuna inanmak isteyen hazine avcıları yıllarca geminin battığı yerde arama çalışmaları yaptılar. Ancak izine rastlanmadı. 

Film yapımcıları gerçek hikayede adı geçen kolyenin benzerini yapsınlar diye Londra’da bulunan kuyumcular Asprey & Garrard’ın kapısını çalar. Kuyumcular istenilen kolyeden üç tane tasar. Bu kolyelerden iki tanesinin film boyunca kullanıldığı hatta bir tanesine filmde hiç yer verilmediği rivayet edilir. Ta ki film çıkana kadar.

Her ne kadar film için tasarlansalar da bu kolyeler dönemin mücevher koleksiyonerleri tarafından J Peterman ya da Asprey kolye olarak anıldı. Film kadar mücevher markasına da başarı ve şans getirdi. Üç kolyeye dikkatli baktığımızda birbirlerinden ayırt edilebilir farklılıklar gösterse de üçünün aynı hayranlığı topladığı kesin. 

Marka asıl mavi elması temin edemeyince renk ve doygunluk olarak benzerlik gösteren tanzanit ve zirkon taşını kullandı. Orijinal kolyenin sadece filmde Kate'in Leonardo’nun karşısında portresini çizmek için verdiği sahnede kullanıldığı da söyleniyor. Hatta aynı kolyenin şuan tasarımcısı J Peterman Company 'de olduğuna inanılıyor.

Karantina günlerinde yapılacak romantik aktiviteler

İLİŞKİLİ HABER

Karantina günlerinde yapılacak romantik aktiviteler
Küpe çiçeği nedir, bakımı nasıl yapılır?  Küpe çiçeğinin özellikleri ve faydaları nelerdir

İLİŞKİLİ HABER

Küpe çiçeği nedir, bakımı nasıl yapılır? Küpe çiçeğinin özellikleri ve faydaları nelerdir
Ünlülerin sokak stili! Kimi alışverişte kimi bakımda

İLİŞKİLİ HABER

Ünlülerin sokak stili! Kimi alışverişte kimi bakımda
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0