İngiltere'de iç savaş yıllarından kalma yüzük tarihi eser ilan edildi

İngiltere’de 1600’lü yıllardan günümüze ulaştığı düşünülen altın yüzük, tarihi eser ilan edildi. Tam 370 yaşında olan altın yüzüğün Derby Kontu James Stanley'e ait olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Arkeologlar, yüzüğün 1651 yılında ölen Derby Kontu James Stanley'e ait olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. İngiltere'nin batısında İrlanda Denizi'nde yer alan Man Adası'nda bulunan altın yas yüzüğü (ölen birinin anısına takılan yüzük) tarihi eser ilan edildi.

 

 

Kadınlara hediye alınabilecek aksesuar modelleri 2021İLİŞKİLİ HABERKadınlara hediye alınabilecek aksesuar modelleri 2021

 

 

YÜZÜK YÜKSEK STATÜLÜ BİRİNE AİT

1600'lü yıllardaki İngiltere İç Savaşı döneminden kalma olduğu düşünülen yüzüğün, iç savaşta Roundheadler (Parlamento yanlılarına verilen isim) tarafından 1651'de idam edilen Derby Kontu James Stanley'e ait olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Manx Ulusal Mirası kuruluşunda arkeolog Allison Fox, "Yüzüğün kalitesi, yüksek statüye sahip bir kişi için veya onun adına yapıldığını gösteriyor. Yüzüğün kime ait olduğunu veya kimin anıldığını kesin olarak tespit etmemiz pek olası değil, ancak daha önce Man Lordu olan Stanley ailesiyle ilişkilendirilmiş olma ihtimali var” dedi. Altın yüzüğün Manx Müzesi'nde sergileneceği belirtildi.

Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinde yer alan Nikos Sampson gerçekte kimdir?

İLİŞKİLİ HABER

Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinde yer alan Nikos Sampson gerçekte kimdir?
Somon rengi ile yapılabilecek ev dekorasyonu önerileri

İLİŞKİLİ HABER

Somon rengi ile yapılabilecek ev dekorasyonu önerileri
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

h....i 2 yıl önce

degişik