Beli kalın olan kadınlar nasıl giyinmeli? İnce belli görünmenin püf noktaları nelerdir?

İnce görünmek her zaman kadını daha zarif ve daha özgüvenli hissetmesini sağlar. Stil sahibi kadınlar en çok dikkat ettikleri şeylerden biri vücut tipine göre doğru kıyafet seçimidir. Özellikle balık etli kadınların olduğundan daha zayıf görünmek için uygulaması gereken bazı püf noktalar bulunuyor. Peki kalın belli kadınlar nasıl giyinmeli? İşte cevaplar:

Giyeceğiniz kıyafetlerle bel kısmınızı uzun veya kısa ince veya kalın gösterebilirsiniz. Bunun için hangi vücut tipine ne yakışır bilmek gerekiyor. Aldığınız kıyafet ne kadar güzel ve kaliteli olursa olsun eğer vücut tipinizle uyumlu değilse sizi olduğunuzdan daha kilolu gösterir. Mesela kısa ya da uzun bele sahip olanlar değişik formlarda kıyafet giymeli aksi takdirde istemedikleri bir görüntüyle karşı karşıya kalabilirler. Beliniz vücudunuzun diğer bölgelerine oranla daha kalınsa dikkati bacaklarınıza yöneltecek etekler kullanmaya çalışın. Ya tamamen uzun etekler giyin ya da mini etekleri tercih edin. Orta boy eteklerden kesinlikle uzak durun, böyle etekler tüm ilgiyi belinize yönlendirecektir. İşte ince belli görünmenin püf noktaları:

Blazer ceket nasıl kombinlenir? 2021 En uyumlu blazer ceket kombin önerileri!İLİŞKİLİ HABERBlazer ceket nasıl kombinlenir? 2021 En uyumlu blazer ceket kombin önerileri!

 KALIN BELLİ KADINLAR NASIL GİYİNMELİ?

► Özellikle 80'ler dönemde kıyafetlerde sıkça karşılaştığımız geniş omuz kıyafetler, vatkalı kıyafetler bel kısmını daha ince göstermektedir. Omuz bölgesinin genişlemesi, bel bölgesinde ilüzyon yaratarak daha ince görünmesini sağlar. 

kalın belli kadınlar ne giymeli

kalın belli kadınlar ne giymeli

► Derin V yakalar, belinizin daha ince görünmesini sağlayacağı için giydiğiniz kıyafetlerin yaka detayının V şeklinde olmasına özen gösterin. Kıyafetinizde kuplar, ince bel etkisi yaratabilir. Ancak beliniz çok kalın ise bu tür detayların olmamasına özen gösterin. Aksi takdirde belinizi daha kalın gösterebilir. 

 İnce belli görünmenin püf noktaları nelerdir

İnce belli görünmenin püf noktaları nelerdir

► A kesim etek ve elbise modelleri sizi olduğunuzdan daha uzun ve daha ince belli gösterir. Etekleri vücudunuza oturan üstlerle kombinleyebilirsiniz.

► Son dönemlerin en çok tercih edilen kesimlerinden beri yüksek bel kesim pantolonlardır. Gardırobunuzda yüksek bel parçalara yer vermeye çalışın. Yüksel belli etek ve pantolonlar belinizi daha ince gösterir ve göz yanılması sağlayarak bel hattınızı yeniden çizer. Özellikle yüksek bel kumaş ve jean pantolonları gardırobunuza katabilirsiniz. Beli daha ince göstermek için; yüksek bel parçaları topuklu ayakkabılarla tamamlayarak şıklığınıza şıklık katabilirsiniz.

► Kalın belli bayanlar tarafından yapılan yanlışların başında pantolon ve eteklere daha kilolu görünürüm diye kemer takmama olayıdır. Bilakis, kemerler doğru kullanıldığı takdirde kilolu göstermek yerine vücudunuzu daha formda gösterir. Takmak istediğiniz  kemerin koyu tonlarda ve kıyafetinizle aynı renklerde olmasına dikkat edin. Peplum görüntüsü yaratan deri kemerlerden bulursanız, mutlaka edinin. İnce kemerleri de kullanabilirsiniz ama kıyafetinizle aynı tonlarda olmasına dikkat etmelisiniz. Kemerlerde gösterişli toka, süs, renk vb. detaylardan kaçının. Sade kemerlerden edinin.

► Pantolon tercihinizde paça kısmının bol olması, bel bölgenizle kontrast oluşturarak daha ince görünmesini sağlar. Bu tarz pantolon seçimlerinizde yüksek belli modelleri tercih etmek, bellinizin en dar olduğu noktayı daha çok belirginleştirecektir.

► Karın bölgenizin görünümünü küçültmek için bel kısmından kemer ile bağlanan bir kaban veya trençkot tercih edin. Bu stili doğru uyarlamak için beldeki kemerin, bel çizginize tam denk geldiğine emin olmalısınız.

► Yatay çizgili parçaların sizi olduğunuzdan daha kalın gösterdiğini duymuş olabilirsiniz. Dikey çizgiler de yatay çizgilerin tam aksine sizi olduğunuzdan daha ince gösterir. Dikey çizgilere sahip bir bluz veya tişörtle hayal ettiğiniz görünüme sahip olabilirsiniz.

 

Koltuk altı roll on nedir? Roll-on zararlı mıdır? Evde roll-on nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Koltuk altı roll on nedir? Roll-on zararlı mıdır? Evde roll-on nasıl yapılır?
Evde röfle nasıl yapılır? Adım adım pratik röfle yapımı

İLİŞKİLİ HABER

Evde röfle nasıl yapılır? Adım adım pratik röfle yapımı
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0