2021 yılının en trend modası: Nap Dress sokaklara döküldü

Uyku elbisesi olarak bilinen nap dress pandemi sürecinde yeniden hayatımıza giren bir modadır. Aslında 40'lı, 50'li ve 60'lı yılların uyku kıyafeti olan nap dressler pandemide uzun süre evde vakit geçirince moda tutkunlarının ev kıyafetlerindeki tercihlerine ilham oldu. Salaş ve rahat olan bu giyim tarzı şimdide sokaklara döküldü. 2021 yılının trend modası olan nap dress hakkında merak edilenler haberimizde:

İngiliz ve Fransız film yapımlarında nostaljik olarak karşımıza çıkan nap dress, Türk kültüründe de bulunur. Akşam rahat yatmak için tercih edilen geniş ve salaş kıyafetler, tarihten çıkıp günümüze geldi. O yıllarda ev kıyafeti ya da uyku kıyafeti olarak bilinen nap dress şimdilerde tasarımcıların yeni bir dokunuşuyla sokaklara döküldü. Birbirinden farklı çeşitlerde üretilen bu tarz pandemi sürecinde pijamalarda görüldü. Yaz aylarında normalleşmelerle beraber ise elbiselere yansıdı. Sıcak havalarda tercih edilen bu kıyafetleri Zara, Manuka, Vesna, Touche ve H&M gibi dev markalarda üretti. 

manuka elbisler

manuka elbisler

MANUKA ELBİSE: 349,90 TL

MANUKA ELBİSE: 242,91 TL

MANUKA ELBİSE: 296,91 TL

Yaz aylarına damga vuracak etek modelleri ile kombin önerileriİLİŞKİLİ HABERYaz aylarına damga vuracak etek modelleri ile kombin önerileri

2021 YILININ EN TREND MODASI: NAP DRESS SOKAKLARA DÖKÜLDÜ

18. yüzyıldan başlayan ve 19. yüzyıl sonlarına kadar uyku elbisesi olarak kullanılan nap dress karantinayla tercih edilenler arasında yer aldı. Karantina sürecinde ev giyime olan önem artıkça tasarımlarda çoğaldı. Büyük markaların tasarımcıları ise filmlerde bile sık sık gördüğümüz nap dress kıyafetleri modernize ederek vitrinlere koydu. Gardıroplarda hızla yer verilen nap dress beğenildikçe çeşitli tasarımları da çoğaldı. 

manuka elbise modelleri

manuka elbise modelleri

MANUKA JİLE : 197,91 TL

MANUKA ELBİSE : 184,90 TL

MANUKA JİLE : 197,91 TL

Tasarımlara sadece elbise değil, jile, gömlek elbise ve pantolonlarda eklendi. Geniş tasarımlara sahip bu parçaları ufak dokunuşlarla gideceğiniz her yere uyarlayabilirsiniz. Ancak daha çok piknik, arkadaş buluşmaları ya da sahilde yapılan bir tatil için tercih edilmesi tavsiye edilir. Genellikle kırık beyaz, taş rengi krem ve soft renkler kullanılarak parçalar tasarlanır. 

h&m elbise modelleri

h&m elbise modelleri

H&M TİŞÖRT ELBİSE: 119,00 TL

H&M KETEN GÖMLEK ELBİSE: 279,00TL

H&M ELBİSE : 199,00 TL

touche elbise modelleri

touche elbise modelleri

TOUCHE ELBİSE: 262 TL 

TOUCHE ELBİSE: 360 TL

TOUCHE ELBİSE: 262 TL 

 

BİR YORUM YAPIN 1

Hakkarili hacı 2 yıl önce

Merhaba ışı able daha önce ne işe yaradı a eb