Prenses Diana’nın saçları neden kısaydı? İşte bilinmeyen gerçek...

Prenses Diana’nın kısa ve katlı kesin ikonik saçı, onun hakkında hatırladığımız en kalıcı stil detaylarından biri. Lady Diana'nın ikonik saç modelinin hikayesini duyanlar şok oldu. Prenses Diana’nın saçları neden kısaydı? işte sorunun yanıtı:

Sadece yaşadığı dönemi değil diğer yılları da hikayesiyle ve söyledikleriyle etkilemeyi başaran Lady Diana, 'Ben kurallara göre hareket etmiyorum. Beni aklım değil kalbim yönetiyor.' demişti verdiği bir röportajda. İkonik yıldızın bu açıklaması yaşam tarzı ve verdiği stil kararlarıyla bütünleşiyor, ki onu da stil ikonu ve milyonlarca insanın hayranlıkla hatırladığı bir karakter yapan en önemli özelliği bu. O zamanlar birçok kadın daha uzun saçları tercih ederken, Diana kısacık saçları tercih ediyordu. Peki Prenses Diana'nın saçı neden kısaydı? Merak edilen bu sorunun yanıtı haberimizin detaylarında.

Prenses Diana

Prenses Diana

Prenses Diana’nın yeğeni Kitty SpencerİLİŞKİLİ HABERPrenses Diana’nın yeğeni Kitty Spencer'ın düğününe babası gitmedi!

1997 yılında Fransa'nın başkenti Paris'te paparazzilerin aracını kovaladığı sırada geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Prenses Diana'nın ünlü kısa saçlarını yaratan isim Sam Mcknight’tı. 1990'da Vogue'un kapağı için Diana ile birlikte çalışan kuaför Sam McKnight, Diana hakkında “Hemen hepimizi tamamen rahat hissettirdi. Sizi tüm sinirlerinizden kurtarmak, gülmek ve şaka yapmak için harika bir yolu vardı." diyor.

Diana ve II. Elizabeth

Diana ve II. Elizabeth

 

Fotoğraf çekimi sırasında McKnight, Diana'nın saçını tacının altına sıkıştırdı, böylece saçları daha kısa göründü. Diana görünüşe o kadar aşık oldu ki McKnight'tan önerisini istedi. Saçını serbest bırakmasına izin verirse ne tavsiye ederdi? McKnight,"Çok kısa keserdim" dedi. Diana ise "Hemen şimdi yapmak istiyor musun?" dedi ve sonrasında kısa saç stili ortaya çıktı. Diana’nın uzun süre kullandığı kısa saçları, birçok genç kız için ilham kaynağı olmuştu. 

McKnight, “Güçlü giyinme ve süper modellerin zamanıydı ve daha kısa, daha keskin saçlara doğru bir hareket vardı. 80'lerin büyük omuz vatkalarından uzaklaşan bir hareket vardı.” dedi.

"80'LERİN YAPAYLIĞINDAN ARINMIŞ"

O andan itibaren McKnight, Diana'nın Afrika ve Orta Doğu'ya yaptığı insani yardım gezilerinde ona eşlik eden en gözde kuaför oldu. Prens William'ın ve Prens Harry'nin saçını bile kesti.

Herkes gibi McKnight da Prenses Diana'nın ölümünün yasını tutuyor. Ölmeden hemen önceki yıllarda prenses için "80'lerin her türlü yapaylığından arınmış bu tarzı geliştirmişti" dedi. McKnight 1990'dan Diana'nın 1997'deki ölümüne kadar Kraliyet'in kişisel stilisti oldu.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0