Dark Academia trendi! Dark Academia nasıl giyilir?

2022 yılı moda düşkünlerini edebi bir stille tanıştırıyor. Gençler cottegecore, gothcore, golfcore'dan sonra şimdi de ‘Dark Academia’ ile üniversiteye gitmeye hazırlanıyor. Renkli giyinmekten hoşlanmayanların çok seveceği bu trend, geçmiş yıllardan geldi. Peki Dark Academia trendi nedir? Dark Academia nasıl giyilir?

Geçmiş yıllarda öğrenmeye meraklı olan öğrencilerden esinlenilmiş Dark Academia trendi özellikle renkli giymeyi sevmeyenleri mutlu edebilir. Yaşam standartlarına göre kendine yenilik katan moda dünyası bu yıl bizleri edebi bir stille bir araya getiriyor. Bu tarz, yalnızca okul ortamında değil arkadaş buluşmalarında da rahatça tercih edilebilir. Dark Academia stili, kullanılan renkler ve desenlerle bir romandan yola çıktı. 1992'de yayımlanan Donna Tartt'ın The Secret History adlı romanı olarak kabul ediliyor. Öte yandan Jane Eyre, Harry Potter, Sherlock Holmes, Ölü Ozanlar Derneği, Sevdiklerini Öldür, Her Şeyin Teorisi, Gençlik Ahti gibi filmleri izleyerek yeni trendimize ilişkin ilham alabiliriz. Bunun yanı sıra Dark Academia stiline, gotik bir dokunuşla buluşan bir öğrenci tarzı diyebiliriz.

DARK ACADEMIA STİLİ NEDİR NASIL GİYİLİR?

  • Koyu ve dikkat çekmeyen renkler;

Elif Doğan

Elif Doğan

MİNİK TERZİ / BALON KOLLU TRENÇKOT: 719,00 TL

Karanlık bir o kadar da ulaşılması zor akademisyenlerin dolaplarına yansıyan bu trendin özünde koyu ve dikkat çekmeyen tonlarla eşleşmeler var.  Siyah, kahve, yeşil, turuncu, gri ve bordo gibi renkler olabildiğince tek düze bir araya geldiğini görebiliriz. Genellikle ekose desenleri barındıran bu stil, çizgi ve çiçek detaylarını kaldıramaz. Bu sebeple bohem tarzıyla kendisini kabullendirir. 

  • Oxford gömlek, trençkot, kloş Etek;

Aybüke Nur Demirci

Aybüke Nur Demirci

2022 yılını canlandıracak ekose stili! Ekoseler bu yıla da damgasını vuruyorİLİŞKİLİ HABER2022 yılını canlandıracak ekose stili! Ekoseler bu yıla da damgasını vuruyor

Oxford gömlekler, makosen ayakkabılar, ekoseli blazerlar, tüvitler, kumaş pantolonlar, kloş ve pilili etekler, trençkotlar, örgü parçalar üniversiteye yeni başlayan akademi üyelerinin kombinleri için vazgeçilmez parçalar arasında. Bu stil, giyenin adeta ortama ayak uydurmasını sağlıyor. Öte yandan dar kesimler yerine daha bol, hareket eden kesimler en cool duruşlarıyla seçiliyor.

  • Ayakkabı makosen, aksesuarda gözlük tercih edin;

Trang Reeny

Trang Reeny

Dark Academia tercih, belli başlı ayakkabı modelleri ve aksesuarlara da dikkat çekiyor. Son zamanlarda koleksiyonlar arasında gördüğümüz makosen, laofer, brogue, oxford tarzı ayakkabılar bu akımı temsil eden vazgeçilmezler seçimler arasında. Aksesuarlarda da kitap kurtlarına yakışır büyük gözlükler ilk sırada. Bunların yanı sıra kravatlar, saatler ve broşlar, çoraplar, sırt ve kol çantaları ve hatta kol altına sıkıştırılmış kitap ve dergiler bu stilin yansımalarını veriyor.

BİR YORUM YAPIN 0