2022 sezonunun en popüler güneş gözlükleri! Yüz tipine göre güneş gözlükleri

Aksesuarlar arasında en iddialı olan güneş gözlükleri bu yıl 70'lere göz kırpan modelleriyle vitrinlerde yerini aldı. 2022 yaz sezonu için tasarlanan güneş gözlükleri herkese uygun stillerle karşımıza çıkıyor. Peki yüz tipine göre güneş gözlüğü nasıl seçilir? İşte 2022 yılının en popüler güneş gözlükleri...

Yaz aylarında yanımızdan ayırmadığımız en önemli aksesuarlar arasında olan güneş gözlükleri, 2022'nin yeni sezonunda göz alıcı tasarımlar ve renkli camlarıyla karşımıza çıkmakta. Güneşli günlerin gelmesiyle beraber artık mağazaların da vitrinlerinde farklı modellerine rastladığımız güneş gözlüklerine hemen sahip olmak istesek de imajdan çok doğru bir tercih yapmak ilk önceliğimiz olmalı. Bu sebeple uzmanların uyarısını dikkate alıp ilk olarak camının ultraviyole ışınlarına karşı koruyucu olan güneş gözlüğünü seçmek gerekir. Nitekim bazı uzmanlara göre UV filtresiz bir güneş gözlüğü takmanın göze zararı var. Bunların yanı sıra geçtiğimiz yıllarda gözlük seçiminde yüz tipi önemliyken son zamanlarda karşımıza çıkan modeller bunu pek de umursatmıyor. Moda artık, yüz şekline göre gözlük bulamayanlar için geçmişten izler barındıran tasarımlarda yüzün orantısını kural olarak belirlemiyor. Bu yıl güneş gözlükleri milenyum etkisiyle trendler arasında yerini aldı. 2000'ler modasıyla anılan Y2K etkisi olarak da bilinen milenyum gözlükleri, dönemin modasıyla özdeşleşmiş pembe, sarı, mor, yeşil camlarla geçmişe duyulan özlemi gideriyor.

2022 yaz sezonunun en popüler güneş gözlükleri

2022 yaz sezonunun en popüler güneş gözlükleri

2022 YAZ SEZONUNUN EN POPÜLER GÜNEŞ GÖZLÜKLERİ

70'li yıllar;

70

70

Güneş gözlüğü seçerken dikkat edilmesi gerekenler!İLİŞKİLİ HABERGüneş gözlüğü seçerken dikkat edilmesi gerekenler!

Moda, ara ara geçmişten ilham almaya devam ediyor. Bu konseptini 2022 yaz sezonunun aksesuarlarına da yansıtarak güneş gözlüklerini, klasik siyah ve kahverengi camlardan çok pembe, sarı, mor, yeşil hatta krem ve beyaz renklerle sundu. Öte yandan moda dünyası bu yıl gözümüze, büyük çerçevelerle geçmişten bir film çekti.

Sanal dünyaya gönderme;

sanal dünyaya gönderme

sanal dünyaya gönderme

Farklı tasarımlarla karşımıza çıkan güneş gözlükleri, sportif tavrıyla metaverse'ün sanal ve yenilikçi dünyasına da gönderme yapıyor. Bu modeller fütüristik stilleriyle yoğun ilgi görürken aynı zamanda dünyaca ünlü markaların koleksiyonları arasında yer alıyor.

Modern kedi gözü;

Modern kedi gözü

Modern kedi gözü

Artık klasik haline gelen kedi gözü tasarımlı güneş gözlükleri bu yıl gelişen cam ve çerçeveleriyle sezon modellerine damgasını vuruyor. Bu tavrıyla aynı zamanda modern bir tarz oluşturuyor.

İddialı çerçeveler;

İddialı çerçeveler

İddialı çerçeveler

Gözlük seçimine dikkat! Uzmanlar uyarıyorİLİŞKİLİ HABERGözlük seçimine dikkat! Uzmanlar uyarıyor

Özellikle pastel renklerde, beyaz, turuncu, mavi ve yeşilin en iddialı tonlarıyla karşımıza çıkan çerçeveler altıgen, dikdörtgen, yuvarlak ya da kedi gözü şekilleriyle moda severlerin radarına girdi.

YÜZ TİPİNE GÖRE GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ

Bu yıl gelişerek değişen ve büyük çerçevelere rağmen yüz tipine göre gözlük seçmek isteyen moda düşkünleri için tavsiyelerimiz var;

Kare yüz tipine göre güneş gözlüğü;

Kare yüz tipi

Kare yüz tipi

Dikdörtgen yüz tipine göre güneş gözlüğü;

Dikdörtgen yüz tipi

Dikdörtgen yüz tipi

Oval yüz tipine göre güneş gözlüğü;

Oval yüz tipi

Oval yüz tipi

Yuvarlak yüz tipine göre güneş gözlüğü;

Yuvarlak yüz tipi

Yuvarlak yüz tipi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO;

Güneş gözlüğü nasıl seçilir? Sahte gözlük nasıl anlaşılır?

BİR YORUM YAPIN 0