Giyim tarzlarına göre moda akımları!

Kimi zaman eski bir giyim tarzı yeniden gündeme gelirken farklı moda akımlarıyla yeni giyim stilleri ortaya çıkabiliyor. Biz de en iyi giyim tarzlarını ortaya koyan moda akımlarını araştırdık. İşte moda akımları arasında bulunan stiller...

Özellikle 20. yüzyıldan sonra gelişmeye başlayan moda, sürekli takip edilen bir sektör haline geldi. Tasarımlarında zaman zaman tekerrüre uğrarken, genellikle yaşam standartlarına göre kendini yenilemeye devam ediyor. Gün geçtikçe gelişmekte istikrar sağlayan moda sektöründe, bir kıyafette karar kılmışsak belli bir moda akımına göre giyiniriz ya da sevdiklerimize ona göre hediye seçeriz. Herhangi bir moda akımına uymadığını savunan kişiler aslında tercih ettiği her kombiniyle farklı bir çağa götürür. Bu da akımın içinde olduğunu gösterir. Bununlar birlikte bir kişi aynı anda birkaç moda akımını veya giyim tarzını benimseyip dönem dönem takip edebilir. İşte moda giyim tarzlarına göre moda akımları...

GİYİM TARZLARINA GÖRE MODA AKIMLARI

  • Retro giyim tarzı;

Retro giyim tarzı

Retro giyim tarzı

Son dönemlerde oldukça popüler olan retro giyim tarzı, birçok kişinin de odak noktası haline geldi. Geriye doğru anlamına gelen retro, moda dünyasında da yer bulup her sezon bulunduğu konumu korumayı başarıyor. Bu da modanın sürekli tarihi mekanlarda dolaştığını gösteriyor. Fırfırlı elbiseler, yükske bel pantolon ya da şortlar, pileli ve piliseli etekler... Karşımızı çıkan bu parçaların hepsi retro akımının tarzını oluşturuyor.

  • Vintage giyim tarzı;

Vintage giyim tarzı

Vintage giyim tarzı

19. Yüzyılda kadın modası! Modanın tarihsel evrimiİLİŞKİLİ HABER19. Yüzyılda kadın modası! Modanın tarihsel evrimi

19. yüzyılda ortaya çıkan Vintage giyim tarzı, farklı dönemlere ait stil ve kombinleri yansıtır. 20. yüzyıl veya daha öncesinden kalan kıyafet veya nesneler vintage olarak tanımlanır. Vintage, olarak önceki çağa ait tek bir parça anlamındadır.

  • Barok giyim tarzı;

Barok giyim tarzı

Barok giyim tarzı

Koyu renkte ipekler, brokarlar, keten yakalar ve dantelli kumaşların kullanıldığı Barok giyim tarzı 17. yüzyıla dayanıyor. Detaylı süslemelerle donatılan kadın kıyafetleri korselerle desteklenir. Günümüzde de hala bu detaylara rastlayabiliriz.

Barok tarzı giyimde kare kesimli elbise yakaları yine dantellerle süslenir. Bu tarzda, etekler iki katlıdır. Barok tarzı, ağır süslemelerin ve göz alıcı renklerin bir arada olduğu dönemi çağrıştırıyor.

  • Sofistike giyim tarzı;

Sofistike giyim tarzı

Sofistike giyim tarzı

Yine geçmişten günümüze modernize edilmiş bir akımla karşı karşıyayız. Modada şık, seçkin anlamında kullanılan sofistike, zevkli bir giyim tercihini gözler önüne seriyor.

  • Bohem giyim tarzı;

Bohem giyim tarzı

Bohem giyim tarzı

Yaşam alanı içerisinde rahatlığına önem veren kişilerin tercih ettiği bohem giyim tarzı geçtiğimiz yıllara göre daha fazla karşımıza çıkıyor. Bu durumda pandeminin de etkisinin olduğu göz ardı edilemez. Salaş ve geleneksel desenlerin gözler önüne serildiği bir giyim tarzının sağladığı konfor kolay vazgeçilebilir değil.

  • Grunge giyim tarzı;

80'li yılların trendlerinden olan grunge kelimesi, 'umursamamak' sözcüğünün altını çiziyor. 1980'li yıllarda müzik olarak insanların hayatına giren bu akım, varlığını oduncu gömleklerle moda sektöründe sürdürüyor.

  • Pin-up Giyim Tarzı;

Pin-up Giyim Tarzı

Pin-up Giyim Tarzı

Özellikle elbiselerde, bluzlarda puantiyelerin ön planda olduğu bu akım 1910'dan 1960'lara kadar popülerdi. Şimdi ise çok yaygın olmasa da etrafımızda bir Marilyn Monroe stili gezinebilir.

BİR YORUM YAPIN 0