Kaban ve mont arasındaki fark nedir? Kaban mı daha iyi mont mu?

Kış sezonunun temel parçalarından biri olan dış giyim ürünleri arasından seçim yaparken birçok faktörü göz önünde bulunduruyoruz. Hem sıcak tutacak hem de rahat hareket imkanı sunacak dış giyim ürünlerinden kaban ve mont çoğu kişi tarafından karıştırılıyor. Peki kaban ve mont arasındaki fark nedir? Kaban mı daha iyi mont mu? İşte detaylar...

Tazelenen doğa ve huzur dolu bir atmosferin yanı sıra soğuk havaları da beraberinde getiren kış mevsiminde, her detayın sıcacık hissettirmesine özen gösteriyoruz. Bu dönemde yün battaniyeler, kalın perdeler, koyu renkli nevresim takımları gibi kış mevsimine uygun birçok unsur ev dekorasyonunda popülerlik kazanırken moda trendlerinde de 'kış' teması ön plana çıkıyor. Özellikle dış giyim ürünlerindeki çeşitliliği düşünürsek üşümeden şık olmak kimi zaman zor olabiliyor. Bugünlerde "Kaban mı mont mu almalıyım?" sorusu sizin de aklınızı kurcalıyorsa hiç endişelenmeyin! Gelin kaban ve mont arasındaki farkları birlikte adım adım inceleyelim. 

Kaban ile ne giyilir? 2023 kaban kombini nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERKaban ile ne giyilir? 2023 kaban kombini nasıl yapılır?

Arapça 'kaba' sözcüğünden türetilen ve kalın kumaştan yapılan giysi anlamını taşıyan kaban, kış aylarının vazgeçilmez dış giyim parçalarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Beli kuşaklı, fermuarlı, yırtmaç detaylı ya da düğmeli gibi birçok özellikle tasarlanan kabanlar, birçok renk, desen ve formda piyasada kendine yer bulmaktadır.

Kaban nedir?

Kaban nedir?

Suni kürk, kaşe ve pamuk gibi kumaşlardan üretilebilen kabanlar genellikle palto ile sıklıkla karıştırılmaktadır. Kaban ve palto görünüm olarak birebir aynı olsa da paltolar kabanlardan daha uzun ve daha kalın yapıdadır. Kabanları hem kış hem de sonbahar mevsiminde rahatlıkla kullanabilirsiniz. 

Kaban özellikleri

Kaban özellikleri

Spor giyimin önemli bir parçası olan mont, aslında bir ceket türüdür. Amerikan pilot ceketi ve polis ceketiyle büyük oranda benzerlik gösteren montlar, gündelik giyimde rahatlıkla tercih edilebilir. Kumaştan ya da deriden üretilebilen montlar genellikle kemerli ve cepli olarak tasarlanmaktadır.

Mont nedir?

Mont nedir?

Hem kış hem de sonbahar mevsiminde tercih edilen montlar özellikle 'şişme mont' ismiyle büyük rağbet görmektedir. Kalça hizasında veya daha uzun olabilen montlar içerdiği malzemelerden dolayı kaşe kabanlara oranla daha hafi bir yapıdadır. 

Mont özellikleri

Mont özellikleri

KABAN VE MONT ARASINDAKİ FARK NEDİR?

Kaban, palto ve mont terimleri birçok kişi tarafından karıştırılmaktadır. Oysa ki her birinin malzemesi, formu ve kullanım amacı tamamen farklıdır. İşte kaban ve mont arasındaki belli başlı farklar şu şekildedir:

  1. Montlar kabanlara oranla daha uygun fiyatlı olabilmektedir.
  2. Kabanlarda genellikle kapüşon bulunmamakla beraber birçok mont türünde kapüşon özelliğine rastlanmaktadır.
  3. Kabanlar daha uzun formda tasarlanmakla beraber montlar genellikle bel hizasında olacak şekilde üretilmektedir.
  4. Montlar genellikle unisex ürün olarak üretildiği için bedeni uyduğu sürece hem erkek hem de kadın tarafından kullanılabilir. Ancak kadınlar için üretilen kabanları erkeklerin giymesi mümkün değildir.

Kaban ve mont arasındaki farklar

Kaban ve mont arasındaki farklar

Canan Karatay ezberleri bozdu! Su içerken yapılan bu hatanın zararları saymakla bitmiyor

İLİŞKİLİ HABER

Canan Karatay ezberleri bozdu! Su içerken yapılan bu hatanın zararları saymakla bitmiyor

ETİKETLER

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0