Bel nasıl ince gösterilir? Beli ince gösterecek kıyafetler nelerdir?

Son dönemlerde oversize parçalar trend hale gelse de zarifliğin timsali haline gelen kum saati görünümler hiçbir zaman modasını kaybetmiyor. Belinizin inceliğini vurgulayacak ya da olduğundan daha ince gösterecek kıyafetler tercih etmek ise çoğu zaman kolay olmuyor. Peki bel nasıl ince gösterilir? İşte, belinizi olduğundan daha ince göstermek için uygulayabileceğiniz etkili ipuçları...

Her sezon çeşitli renk, doku ve desenleri alışveriş severlerle buluşturan moda dünyasında, her tarza, yaşa ve bedene hitap eden parçalara rastlamak mümkün. Klasik kesimlerden modern çizgilere, nostaljik esintilerden zamansız parçalara kadar dilediğiniz her ürün gardırobunuzun temelini oluşturabilir. Her ne kadar belirli stiller giyimde önemli olsa da bir diğer önemli faktör ise vücut tipine uygun giyinmekten geçiyor. İnce bir bele sahip olmayan kadınlar ise stil tüyolarından faydalanarak bu belirli kalıpları yıkabilir. Gelin, beli ince gösterecek en etkili kıyafet tüyolarına birlikte göz atalım. İşte, detaylar... 

Modada en sık yapılan hatalar nelerdir? Uzak durmanız gereken 3 moda hatasıİLİŞKİLİ HABERModada en sık yapılan hatalar nelerdir? Uzak durmanız gereken 3 moda hatası

BELİ İNCE GÖSTERMENİN YOLLARI 

Eğer vücut yapınıza oranla beliniz daha kalınsa aşırı bol kıyafetleri tercih etme hatasına düşmemelisiniz. Oversize yapılı kazaklar ya da elbiseler belinizi olduğundan daha kalın gösterecektir. Bunun yerine beli vurgulayacak kesimdeki kıyafetler ile ideal bir görünüm elde edebilirsiniz. 

Beli ince göstermenin yolları

Beli ince göstermenin yolları

Bunun için 1970'li yılların kült parçalarından olan kruvaze elbiselere şans verebilirsiniz. Bedenin üst tarafını daha uzun göstererek zayıf bir imaj oluşturmasından dolayı kadınlar tarafından sıkça tercih edilen kruvaze elbiseler, boyundan aşağıya üçgen formunda şekil alır ve belinizi olduğundan daha ince göstermenizi sağlar. 

Kruvaze elbise modelleri

Kruvaze elbise modelleri

Öte yandan streç formdaki elbiseler yerine tercih edebileceğiniz üst bedene yapışmadan bel kısmına oturan, aşağıya doğru hafifçe genişleyerek açılan A kesim elbiseler belinizi olduğundan daha ince göstermenizi sağlar.  A kesim elbiseler dışında A kesim etekler de aynı etkiyi yakalamanıza olanak tanır. Bu nedenle A kesim modellere gardırobunuzda gönül rahatlığıyla yer verebilirsiniz.

A kesim elbise modelleri

A kesim elbise modelleri

Bel vurgusu yapmanızı sağlayacak bir diğer form ise 'normal belli' kıyafetlerde saklıdır. Düşük belli pantolon ve etekler göbeği saklayamadığı gibi yüksek belli olanlar göbeğin daha da ortaya çıkmasına sebep olur. Bu noktada, pantolonun ağ dikişinden belin bittiği yere bir karış mesafe olacak şekilde bulunan alt giyim ürünlerini tercih edebilirsiniz. 

Normal bel pantolon modelleri

Normal bel pantolon modelleri

İncecik bir bel vurgusu yapacak en kilit parçalardan biri de "culotte pantolon" olarak adlandırdığımız beli saran ve aşağı doğru genişleyen pantolon modelleridir. Boyu olduğundan uzun gösteren bu pantolonlar, belden oturup alta doğru genişlediği için beli olduğundan daha ince göstermektedir.

Culotte pantolon modelleri

Culotte pantolon modelleri

Bel oyuntulu blazer ceketler ve kemerli ceketler de bel vurgusunu ön plana çıkaran parçalar arasında yer alıyor. Özellikle koyu renkli ceket ve trençkotlar bu noktada önemli bir etkiye sahiptir. Yalnızca bu tüyoyu doğru bir şekilde uygulamak konusunda dikkatli davranmak gerekir.  Bu yüzden bu parçalarda kullanacağınız kemerlerin, bel çizginize tam denk geldiğine emin olmalısınız. 

Ceket modelleri

Ceket modelleri

Koyu renkleri kullanmak her ne kadar önemliyse renk blokları da ince bel görünümü için önemli bir detaydır. Renk bloklarına sahip elbise, etek ve ceketler göz yanılsamasına neden olduğu için bedenin daha orantılı görünmesini sağlar. Bu sayede bel kıvrımını ortaya çıkarır ve olduğundan daha ince görünmesine olanak tanır. 

Renk bloklu elbise ve etek modelleri

Renk bloklu elbise ve etek modelleri

Renk geçişlerinin yanı sıra desenler de bedenin orantılı görünmesinde önemli bir rol oynuyor. Oluşturdukları göz yanılması sebebiyle farklı görünümlere olanak sağlayan desenli kumaşlarda dikkatli davranmanızda fayda var. Örneğin, eğer belinizin ince görünmesini istiyorsanız kesinlikle yatay çizgili tasarımlardan kaçınmanız gerekiyor.

Dikey çizgili elbiseler

Dikey çizgili elbiseler

Sonbaharda cilt bakımı nasıl yapılır? Sonbaharda 5 bakım maske önerisi

İLİŞKİLİ HABER

Sonbaharda cilt bakımı nasıl yapılır? Sonbaharda 5 bakım maske önerisi
Kedi maltı nedir? Kedi maltı ne işe yarar? Kedi maltı ne kadar verilmeli?

İLİŞKİLİ HABER

Kedi maltı nedir? Kedi maltı ne işe yarar? Kedi maltı ne kadar verilmeli?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0