Mezuniyet töreninde ne giyilir? Mezuniyet ve kep töreni için elbise kombinleri

Okulların kapanmasına sayılı günler kala mezuniyet törenleri ve balolar için birçok kişi hazırlık yapmaya başladı. Adeta bir şıklık yarışının yaşandığı mezuniyet törenlerinde göz alıcı bir görünüm oluşturmak isterseniz sizler için hazırladığımız 4 farklı kombin önerisine mutlaka göz atmalısınız. Peki mezuniyet töreninde ne giyilir? Mezuniyet töreni kombinleri nasıl yapılır? İşte detaylar...

Vedalar, hayatımızda bir dönemin kapanışını ve sonlanışını temsil eder. Çoğu zaman veda etmek zor gelebilir ancak değişim ve gelişimin anahtarı da bu yolda gizlidir. Okul yıllarımız ise bu başlangıç ve bitiş noktalarının sıklıkla yaşandığı yılları temsil ediyor. Büyüme ve kendimizi bulma anlarımıza eşlik eden okul sürecinde belki ömrümüzde çok değerli olacak kişiler, söylemler ve fırsatlara rastlayabiliyoruz. Günler, aylar ve yıllarımızı geçirdiğimiz okullarımıza veda ederken ise hafızalardan silinmeyecek görkemli bir kutlama düzenleniyor. Siz de mezuniyet töreninizde ya da okul balosunda özel ve güzel görünmek isterseniz tavsiyelerimize kulak vermeye hazır olun! Gelin, mezuniyet törenlerinde ışıl ışıl parlayacak 4 farklı kombine birlikte göz atalım.

Kıyafete göre aksesuar nasıl seçilir? Doğru aksesuar seçimi nasıl olmalı?İLİŞKİLİ HABERKıyafete göre aksesuar nasıl seçilir? Doğru aksesuar seçimi nasıl olmalı?

MEZUNİYET TÖRENİNDE NE GİYİLİR? MEZUNİYET TÖRENİNE ÖZEL KOMBİN ÖNERİLERİ

  • YAZ PEMBESİ

Yaz mevsimine denk gelen mezuniyet törenlerinde yaz aylarının enerjik ve dinamik yapısını yansıtacak renklere tarzınızda yer verebilirsiniz. Bunun için pembenin canlı dokunuşla göz kamaştıran Mango markasına ait pilili asimetrik kesim elbise enfes bir seçim olacaktır. Ardından Marjin markasına ait gümüş metalik tonlarındaki topuklu ayakkabıya şans verebilirsiniz. Gümüş ve metalik tonlarını pekiştirmek için H&M markasının pullu omuz çantasını kullanabilirsiniz. Sıra geldi aksesuarlara! Twist markasının Amorf ismindeki metal modern tasarımdaki küpesi ve Swarovskı markasının Lucent isimli pembe taş detaylı bilekliğini kullanabilirsiniz. Elbisenin pembe rengine vurgu yapmak için de Carmina markasının fuşya rengindeki ojesini kullanmanızı tavsiye ederiz. Son dokunuş ise Kiko markasına ait siyah ve gümüş tonlarındaki 2'li far setinde gizli!

Mezuniyet töreni kombin önerileri

Mezuniyet töreni kombin önerileri

  • MANGO PİLİLİ ASİMETRİK KESİM ELBİSE 47095876: 1.999,99 TL
  • MARJİN TOPUKLU BİLEKTEN BANTLI SANDALET: 599,99 TL
  • H&M PULLU OMUZ ÇANTASI 1155995001: 459,99 TL
  • TWİST AMORF METAL KÜPE TS1230068078122: 129,50 TL
  • SWAROVSKI LUCENT BİLEKLİK: 3.010,00 TL
  • CARMİNA EXCLUSİVE FUŞYA OJE: 76,47 TL
  • KİKO 2'Lİ GÖZ FARI SİLVER&BRİGHT KC000000554003B: 150,00 TL

 

  • SİYAHA RENK KATIN!

Ana temanın siyah olduğu hoş bir kombin yapmak isterseniz Massimo Dutti markasına ait bağcık detaylı mini elbiseye şans verebilirsiniz. Detaylarda ise yeşil ve sarının harmanlanmasını göz önüne sermek için Luvi markasına ait Ferry isimli metalik ayakkabıyı kullanabilirsiniz. Ardından Jasmine markasının neon sarı boncuk çantası ve İpekyol markasının kalpli yeşil küpelerini tercih edebilirsiniz. Elbisedeki fiyonk detayına vurgu yapmak için de saçlarınızı yarım topuz yaparak Fruugo markasına ait kurdele şeklindeki tokayla zenginleştirmenizi tavsiye ederiz. Ve sıra geldi son dokunuşa! Sade bir ten makyajının ardından Kiko markasının siyah stick göz farıyla buğulu bir göz makyajı yapabilirsiniz.

Mezuniyet töreni kombin önerileri

Mezuniyet töreni kombin önerileri

  • MASSİMO DUTTİ BAĞCIK DETAYLI KISA ELBİSE: 3.799,00 TL
  • LUVİ FERRY YEŞİL METALİK TOPUKLU AYAKKABI 71-7118-3: 559,00 TL
  • JASMİNE CRYSTAL BAG LİME NEON SARI BONCUK ÇANTA: 1.289,00 TL
  • İPEKYOL KALPLİ KÜPE IS1230068091070: 399,00 TL
  • FRUUGO KURDELE SAÇ TOKASI: 32,95 TL
  • KİKO LONG LASTİNG EYESHADOW STİCK 20 BLACK: 151,99 TL

 

  • ASALETİN SEMBOLÜ: MOR

Asil ve zarif bir görünümün sırrı olan mor renk ile mezuniyet törenine damga vurabilirsiniz. Hem şık hem de abartıdan uzak bir görünümün esas alındığı bu kombinin star parçası ise Whenever Company markasına ait mor drapeli bilek boy elbise olacaktır. Ayakkabıda ise elbiseyle aynı renk olan Luvi markasının Ravel isimli saten topuklu ayakkabısını kullanabilirsiniz. Ardından Finpre Stro markasının çiçek şeklindeki mor saten çantasıyla görünümünüzün ana hatlarını belirleyebilirsiniz. Bu kombinde saçlarınızı sıkı bir at kuyruğu şeklinde toplamanızı ve Pelin Aksesuar markasının mor kristal taşlı küpesini kullanmanızı tavsiye ederiz. Aynı zamanda ellerinizin zarifliğine vurgu yapmak için Koton markasına ait 4'lü yüzük setini de tercih edebilirsiniz. 

UFAK BİR NOT: Eşsiz bir kombine eşsiz bir dokunuş yapmak için Avon markasına ait Perceive isimli parfümden sıkmayı ihmal etmeyin!

Mezuniyet töreni kombin önerileri

Mezuniyet töreni kombin önerileri

  • WHENEVER COMPANY MOR STRAPLEZ ELBİSE WCGNSKEYSD068: 890,00 TL
  • LUVİ RAVEL MOR SATEN TOPUKLU AYAKKABI 71-7544-5: 679,00 TL
  • FİNPRE STRO SATEN ÇİÇEKLİ ÇANTA: 1.151,64 TL
  • PELİN AKSESUAR MOR KRİSTAL TAŞLI KÜPE 5C045: 85,78 TL
  • KOTON GEOMETRİK ŞEKİLLİ 4'LÜ YÜZÜK SETİ: 129,99 TL
  • AVON PERCEİVE 50 ML PARFÜM 1187761: 144,90 TL

 

  • KIRMIZI OLMADAN OLMAZ!

Mezuniyet törenlerindeki kombinlere göz attığımızda genellikle 'elbise' tercih edildiğini görüyoruz. Ancak elbise yerine şık bir tulumla da hem rahat hem de göz alıcı bir görünüme sahip olmak mümkün. Bunun için doğru parçaları ve doğru renkleri bir araya getirmek gerekiyor. Şık bir tulum kombini yapmak isterseniz Trendyolmilla markasına ait kırmızı dokuma tulumu satın alarak işe başlayabilirsiniz. Kırmızının odak noktası haline geldiği bu kombinde abartılı ve karmaşık bir bakış açısından kaçınmak için Nine West markasına ait Bhoy isimli siyah ince topuklu ayakkabıları kullanabilirsiniz. Bu kombine biraz ışıltı katmak içinse Moom Bag markasına ait siyah taşlı çift saplı çanta harika bir tercih olacaktır. Son olarak aksesuarlarda da siyah ve parlak etkiyi yakalamak için İpekyol markasına ait parlak siyah taşlı kolye ile kristal taşlı sallantılı küpeyi kullanabilirsiniz.

Mezuniyet töreni kombin önerileri

Mezuniyet töreni kombin önerileri

  • TRENDYOLMİLLA KIRMIZI DOKUMA TULUM TPRSS23TU00027: 325,99 TL
  • NİNE WET BHOY SİYAH TOPUKLU AYAKKABI: 689,00 TL
  • MOOM BAG SİYAH TAŞLI ÇİFT SAPLI ZİNCİRLİ ABİYE ÇANTA: 1.241,00 TL
  • İPEKYOL KRİSTAL TAŞLI SALLANTILI KÜPE IS1230068024001: 199,50 TL
  • İPEKYOL PARLAK TAŞLI KOLYE IS1230051065001: 799,00 TL
Balkon dekorasyonu nasıl yapılır? Balkon dekorasyonunda aksesuar nasıl kullanılır?

İLİŞKİLİ HABER

Balkon dekorasyonu nasıl yapılır? Balkon dekorasyonunda aksesuar nasıl kullanılır?
En kolay sütsüz yoğurtsuz yumuşak poğaça tarifi! Bu tarifle poğaçalarınız pamuk gibi oluyor

İLİŞKİLİ HABER

En kolay sütsüz yoğurtsuz yumuşak poğaça tarifi! Bu tarifle poğaçalarınız pamuk gibi oluyor
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0