Kadın giyiminde doğru bilinen yanlışlar nelerdir? Kıyafet seçiminde en çok yapılan hatalar

Geçmişten günümüze süregelen belirli kalıpların yanlış algılara yol açması sonucunda kıyafet seçimleri kadınların korkulu rüyası haline gelebiliyor. Bu kalıplar nedeniyle birçok kadın, çoğu zaman yanlış kıyafet seçimlerinde bulunabiliyor. Doğru zannedilenin aksine yanlış olan bu moda kalıplarından birkaçını sizler için bir araya getirdik.

Genellikle kadınlar arasında kural olmayan fakat kuralmış gibi davranılan bazı bilgiler mevcut. Moda dünyası bu bilgileri bir kalıp içerisinde sunarak günümüz şartlarında kadınların belirli edinimler kazanmasını bekler. Kadınlar için belirli kalıp haline gelen bu bilgiler, sanılanın aksine kötü görünümlere yol açabilir. Öyle ki kıyafet seçimlerinde birçok kadın yanlış tercihler yaparak iyi bir görünüm kazandığını düşünmektedir. İşte bundan dolayı, kadın modasına dair doğru bilinen yanlışları sizler için bir araya getirdik. 

Kıyafete göre aksesuar nasıl seçilir? Doğru aksesuar seçimi nasıl olmalı?İLİŞKİLİ HABERKıyafete göre aksesuar nasıl seçilir? Doğru aksesuar seçimi nasıl olmalı?

1."Kısa boyluysanız monokrom (tek renk) giyinmek sizi uzun gösterir."

Kısa boylu kadınların sık sık düştüğü moda hatalarından biri de monokrom (tek renk) kıyafet kombini tercihi etmektir. Moda dünyası monokrom giyimin kısa boylu kadınları olduğundan daha uzun gösterdiğini iddia eder. Fakat alt üst kıyafet parçalarının aynı renk tercih edilmesi aksine daha da kısa gözükmenizi sağlar.

Kıyafet seçiminde doğru bilinen yanlışlar

Kıyafet seçiminde doğru bilinen yanlışlar

Vücut yapınızı bir bütün şeklinde gösterdiği için genellikle bu konuda bir yanılgı içerisine düşülür. Fakat doğrusu ton sür ton giyim tarzını benimsemektir. Tek bir rengin farklı tonlarını bir arada kullanarak kombin oluşturmayı ifade eden ton sür ton giyim, kısa boylu kadınları olduğundan daha uzun göstererek vücut hatlarını ortaya çıkaracaktır. 

vücut ölçülerine göre kıyafet seçimi

vücut ölçülerine göre kıyafet seçimi

2. "İçine sığdığınız beden etiketi, sizin için doğru bedendir."

Çoğu kadının düştüğü diğer bir hata ise yanlış beden seçimidir. Moda dünyası,  genellikle kadınların tek tip bir bedene sahip olması gerektiğini savunur. Tek düze belirlenen beden etiketleri ve kıyafet kalıpları üzerine uyum sağlamaya çalışan ve kendini yıpratan kadınlar için doğru bilinen yanlışlardan biri de belirli bir kalıbın içine sığmanız gerektiği algısıdır.

doğru giyinmenin yolları

doğru giyinmenin yolları

Günümüzdeki farkındalık projelerinin artmasıyla tekrar gündeme gelen tek tip beden algısının aksine doğru olan kişinin içinde rahat hareket edebildiği ve konforlu hissettiği kıyafet bedenlerini tercih etmesidir. Moda dünyasında söylenenin aksine dar giysileri seçmeniz, karşı tarafta 'kendinizi o bedene zorla sığdırıyormuşsunuz'  etkisi oluşturur. Bu yüzden bu tarz kıyafet seçimleri sanılanın aksine olduğunuzdan daha kilolu görünmenize neden olabilir.

   bol kıyafet kombini

bol kıyafet kombini

3. "Saklamak istediğiniz bölgeleri bol giyinerek saklayın."

Bol ve geniş kesim kıyafet tercihleri doğru yerde ve zamanda kullanıldığı takdirde iyi bir görünüm elde etmenizi sağlar. Bu yüzden yalnızca rahatsız olduğunuz bir bölgeyi saklamak için bol kıyafetleri etmemelisiniz. Aksine kıyafet seçimlerinde vücudunuzun ölçülerine yakın kesimler kullanırsanız olduğunuzdan daha zayıf görünebilirsiniz. Kombin yapmak, moda dünyasında söylenenlerin dışında bir illüzyon etkisi oluşturmaktır.

Ashley Graham

Ashley Graham

Eğer bedeninizde avantajlı olduğunuz düşündüğünüz bölgelere kemer, renk, aksesuar, desen gibi detaylar eklerseniz odak noktasını değiştirerek görünümünüzle yeni bir imaj oluşturabilirsiniz. Örneğin ünlü oyuncu Ashley Graham için bu bölge bel inceliğidir. 

Kapsül dolap

Kapsül dolap

4. "Kapsül dolap edinmelisiniz"

Son yıllarda oldukça popülerleşen kapsül gardırop akımı, herkesin dolabında benzer temel parçaları tutması gerektiğini savunur. Fakat bu yanlış bir yaklaşımdır. Kapsül gardırop kişinin karakterine, hayatına, vücuduna ve vermek istediği mesajlara göre şekillenmelidir. Tek tip kıyafetlerin bütünlüğü kişiye aykırı olduğu sürece anlamsız ve gereksiz bir harcamadır. Öncesinde kişinin bedenini tanıması ve edinmek istediği tarzı belirlemesi gerekmektedir. Daha sonra seçeceği parçaları bir araya getirerek kendi kapsül gardırobunu oluşturabilir ve fayda elde edebilir. 

Gümüş ve altın aksesuar kombini

Gümüş ve altın aksesuar kombini

5. "Gümüş ve altın aksesuarlar aynı anda kullanılamaz"

Gümüş ve altın takıların bir arada kullanılması genellikle yadırganır. Fakat bu gelenekselleşmiş bir olgudur. Böyle bir kural olmadığı gibi güzel kombinlendiği takdirde oldukça estetik görünümler elde edilebilir. 

Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0