Termos nasıl temizlenir?

İş yerinde, okulda ya da piknikte kullandığımız ve hayatımızı kolaylaştıran eşyaların başında gelen termoslar doğru temizlenmediğinde mikrop barındırmaya başlıyor. Peki, termoslar en doğru şekilde nasıl temizlenmeli? İşte termosların en doğru şekilde temizleme yöntemi...

Termosların yapımında kullanılan malzemeler içine konulan sıvının uzun süre sıcak kalmasını sağlar. Ancak bu malzemeler termosların daha farklı yöntemlerle temizlenmesini gerektirir. Bununla birlikte termos içinde saatlerce kalan çay, kahve ya da su gibi içecekler, sarı şeklinde lekeler bırakır. Eğer bu lekeler düzenli temizlenmezse kalıcı hale gelecektir.

Termosu temizlerken şu yöntemleri kullanmalıyız:

Gerekli olan malzemeler: Ilık su, yumuşak bir sünger ve deterjan.

Uzun süre lekeli olan termosu temizlerken, bir bebek biberonu temizleme fırçasını tercih edin. Daha sonra termosun içine su koyun ve iyice çalkalayın. İçine ılık su ve deterjan koyup tekrar çalkalayın. Çalkaladıktan sonra suyu boşaltın ve içine tekrar ılık su ekleyin,  fırçayla termosun içini iyice ovalayın. Fırçayla temizledikten sonra normal suyla durulayın.

Bununla birlikte deterjan kullanmadan karbonatla da termosunuzu doğal yollarla temizleyebilirsiniz. Karbonat termosun dibinde kalıcı lekeleri çıkarmada oldukça etkilidir.

Yarım tatlı kaşığı karbonatı termosun içerisine dökün. Daha sonra fırçayla iyice ovalayın ve su ile durulayın. Lekelerin çıktığını göreceksiniz.

BİR YORUM YAPIN 0