Polar nasıl temizlenir?

Evlerin ve kıyafetlerin vazgeçilmezi olan polarları temizlerken nelere dikkat etmek gerekir?

Polar doğru kullanıldığı taktirde leke tutmaz, hızlı kurur, ütüye ihtiyaç duymaz, bakımı kolaydır, soğuk geçirmez ve yıkandığında çekmez. Polarlarınızı hem elde hem de makinede kolayca yıkayabilirsiniz. 

Elde yıkama

Lekesiz poları büyük bir leğenin içine koyun ve üzerine gelecek miktarda ılık su koyun ve yaklaşık 10-15 dakika bekleyin. Kumaşa zarar vermeden nazikçe sıkın ve düz bir şekilde kurutun. Kurutma işlemine geçmeden önce üzerinde hiç su kalmaması dikkat edin. Polar yapısı itibariyle etraftaki kokuyu çeker. Bu sebepten kurutacağınız mekanın iyice havadar olmasına dikkat edin.

Çamaşır makinesinde yıkama

Polar kumaşlı ürünlerinizi makineye atmadan önce fermuarlarını kapatın. Açık kalan fermuar giysinin zarar görmesine ve tüylenmesine neden olur. Sentetik yapıdaki ürünleriniz için uygun deterjan veya sabunu tercih edin. 

Poları makineye atarken olabildiğince ılık suda yıkayın ve makinenizin hassas ayarında yıkamayı ihmal etmeyin. Kıyafette fazla leke varsa, makinenizin içerisine bir çorba kaşığı amonyak ilave edebilirsiniz.

Poları diğer çamaşırlardan ayrı olacak şekilde tek yıkamaya özen gösterin . Aynı zamanda yıkama sürecinde yumuşatıcı kullanmayın. Yumuşatıcı poları yumuşatmak yerine daha çok sertleşmesine neden olur.

Polarınızı kesinlikle kuru temizlemeye vermeyin, bu tür işlemler kumaşın doğru temizlenmesi için uygun olmayacaktır. Onun yerine evde kendi imkanlarınızla yıkamaya özen gösterin.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0