Kazaklardaki tüylenme nasıl geçer?

Kış aylarında en çok kullanılan kazaklar, zamanla tüylenir ve görüntüleri bozulur. Ancak bu tüylenmeden kurtulabilirsiniz. İşte çözümü…

Kazaklar genellikle yanlış yıkama ya da yapılırken kullanılan yün nedeni ile tüylenirler. Bu tüylenme ise hoş olmayan bir görüntüye sebep olur. Sadece kazaklarda değil yünlü kıyafetlerin tümünde bu tüylenme görülür.Bundan kurtulmak için yapılması gerekenler…

- Tüylenmesi önlemek için kazaklarınızı ya da tüylenmeye müsait olan kıyafetlerinizi makineye attığınızda çok fazla doldurmayın. Ayrıca çamaşır makinesine fazla deterjan koymaya çalışın. Çünkü deterjan yıkama esnasından kıyafetlerde kayganlık yaratarak sürtünmeyi azaltır.

- Eğer kıyafetlerde tüylenme olduysa bunun için en çok kullanılan ve işe yarayan yöntem jilet kullanmaktır. Bunun için yapmanız gereken kıyafetinizi düz bir zemine yatırmak ve jiletle aşağı yukarı hareketlerle tüylenmeyi temizleyin.

- Bir diğer yöntem ise koli bandı kullanmaktır. Kıyafetlerinizin üzerine koli bandını yapıştırıp çekerek tüylenmeyi temizleyebilirsiniz.

- Bunların dışından piyasada satılan tüy temizleme aletlerinden de yararlanabilirsiniz. 

BİR YORUM YAPIN 0