Börek hamuru yapmanın püf noktaları

Türk mutfağının vazgeçilmez börek, hamur işlerinde kullanılan en temel tercihti. Sofraların vazgeçilmez lezzeti yemeklerin yanında bile rahatça tüketilen böreğin, kolay ve pratik şekilde yapımındaki püf noktalar nelerdir? İşte, yanıtlar...

Börek yaz kış ayırt etmeksizin tercih edilen bir yiyecektir. Garnitür olarak tercih edilmesinin yanı sıra kahvaltı da ve akşam yemeği ana yemeğiyle birlikte tüketilmektedir. Börek yapımı zahmetli gibi görünse de bilinmesi ve uygulanması gereken belli başlı börek hamuru açmanın püf noktaları mevcuttur. Peki börek hamuru açarken nelere dikkat edilmelidir? Börek hamuru süresince hangi yöntemler uygulanmalıdır? Haberimizin içeriği için alt sayfaya göz gezdiriniz...

Börek hamuru açmanın püf noktaları

Börek hamuru açmanın püf noktaları

BÖREK HAMURU YAPMANIN PÜF NOKTALARI

- El açması olarak hazırlanan yufkaları tek tek yağlamak onları gevrek yapar ve pişme esnasında tek tek açılmalarını sağlar. 

- Midye hamuru açmak için püf noktanın yumurta ve ılık süt olduğunu unutmayınız.

- Çiğ börek hamuru ılık suyla yoğrulmalıdır ve gevrek olması için bir miktar sirke katılmalıdır. 

Hamur açmanın püf noktaları

Hamur açmanın püf noktaları

- Boşnak böreği ise sadece ılık su, un ve tuz kullanılmalıdır. Arnavut böreğinin püf noktaları istenen kıvamda olması için zeytinyağı ve sirke karışımı yapınız.

Yufkalar olabildiğine ince açılmalı, kat kat yağlama unutulmamalıdır. Su böreği hamuru dinlenmeli ve tek tek açılan yufka katları tuzlu suda haşlanıp kullanılmalıdır.

Tamer Karadağlı'dan Çocuklar Duymasın itirafı! Çocuklar Duymasın'la ilgili az bilinen gerçekler

İLİŞKİLİ HABER

Tamer Karadağlı'dan Çocuklar Duymasın itirafı! Çocuklar Duymasın'la ilgili az bilinen gerçekler

BİR YORUM YAPIN 0