Sağlıklı serinletici içecekler

Vücudu zararlı toksinlerden arındırarak sağlıklı ve serinletici içeceklerin olduğunu biliyor muydunuz? Sizler sıcak günlerde içinizi ısıtacak sağlıklı içecekleri araştırdık. İşte sağlıklı içecekler ve tarifleri...

Vücutta; çevresel faktörlerden ve yediğimiz işlenmiş gıdalar nedeniyle zararlı toksin oranı artar. Bu da bağışıklık sisteminin direncini kırarak daha çabuk hastalığa yakalanmamıza neden olur. Uzmanlarında önerdiği bazı sağlıklı içecekler sayesinde bu olumsuz durumu azaltabilirsiniz. 

İşte sağlıklı içecekler ve tarifleri;

YEŞİL SU

Salatalık, limon, kereviz, yeşil elma ve maydanoz gibi besinler içerdikleri antioksidan sayesinde vücuttan ter yolu ya da idrar yoluyla zararlı toksinleri kolayca atar.

- 1 adet salatalık
- 1 adet limonun sıkılmış suyu
- 1 adet yeşil elma
- 2 kereviz sapı
- 1 demet maydanoz
- 1 ceviz büyüklüğünde taze zencefil
- 2 su bardağı kadar su

Yapılışı:

Tüm malzemeler güzelce yıkayıp doğradıktan sonra rondodan geçirin. Karışımı tüketeceğiniz kaba koyun. Bu detoks suyunu gün içinde üç bardak içerek tüketebilirsiniz. 

ELMA SUYU

- 1 su bardağı ince doğranmış ıspanak veya pazı yaprağı
- 2 yeşil elma
- 2 küçük taze salatalık
- 1 limon
- 2 kereviz sapı, yapraksız

Yapılışı:

Malzemeler güzelce yıkayın. Salatalığı soyup ince ince doğrayın. Limon kabuğunu da soyun. Bütün malzemeleri katı meyve sıkacağından geçirin. İçine bir miktar soğuk su ekleyebilirsiniz. Karışımı gün içinde iki defa taze olarak tüketin. Daha iyi sonuç için sabah kahvaltı öncesinde ve akşam yemeği öncesinde tüketebilirsiniz.

LİMON SUYU

- 2 litre kadar su
- Karpuz
- 1 salatalık
- 1 limon
- Taze nane yaprakları
- Buz küpleri

Yapılışı:

Karpuzun çekirdeklerini güzelce ayıklayın, küp küp doğrayın. Nane yapraklarını hafifçe parçalayın aynı sürahiye ekleyin. Limonu kabuklarıyla birlikte ince ince doğrayın, Salatalığı da ince ince kabuklarıyla birlikte doğrayın ve sürahiye ekleyin.

Akşamdan hazırlayıp dinlendirebilir ve gün içinde içerken içine buz ekleyebilirsiniz. Gün içinde üç dört kez öğün önceleri taze olarak tüketilebilir.

BİR YORUM YAPIN 0