Vitamin eksikliğine dikkat!

Özellikle kış aylarında vitamin eksikliği birçok hastalığa yol açıyor. Peki hangi vitamin eksikliği hangi hastalığa yol açıyor?

Mevsim geçişlerinde meydana gelen salgın hastalıklar beraberinde vitamin eksikliğine de neden oluyor. Peki hangi vitamin eksikliği hangi hastalığa neden oluyor?

C vitamini eksikliği:

C vitamini vücudumuz için önemli bir antioksidan. Eğer C vitamini eksikliği teşhis edilemez ve tedavi edilmezse ödem, nefes darlığı, sinir problemleri,ateş ve havale oluşabilir. Çok nadir de olsa beyinde ve kalp çevresindeki kanamalar ölüme sebep olabilir.

D vitamini eksikliği:

D vitaminin en önemli kaynağı güneş ışınları olduğunu hepimiz biliyoruz.  D vitamini eksikliğinde yaşlılarda kemik erimesi, çocuklarda ise büyüme bozukluklarına yol açıyor.

A vitamini eksikliği:

Diş ve kemik yapısının korunmasında etkili olan A vitamininin; havuç gibi sarı ve turuncu renkli sebzelerde bulunuyor. A vitamini eksikliği göz kuruluğuna da sebep oluyor.

B6 ve B12 vitaminleri eksikliği:

B6 vitamini eksikliğinin kansızlığa yol açmasının yanında deri problemlerine de sebebiyet veriyor.

E vitamini ise; hücrelerin doğal koruyucusu olarak yerini alıyor. E vitamininin rafine edilmemiş bitkisel yağlar, badem, ceviz, ayçekirdeği gibi gıdalarda bol miktarda bulunuyor. 

BİR YORUM YAPIN 1

ramazan 7 yıl önce

verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim

Toplam 2 beğeni