Ceviz yağının 7 faydası

Beslenme listenize eklemeniz gereken ceviz yağının pek çok faydasını sizler için bir araya getirdik.

Cevizin beyne ne kadar faydalı olduğunu hepimiz biliyoruz. Peki ceviz yağının kullanım alanlarını ve sağlığımıza ne tür faydalar sağladığını biliyor musunuz?

İşte ceviz yağının 7 önemli faydası:

İltihapları tedavi eder: Omega3 ve omega 6 gibi çoklu doymamış yağlar ile ceviz romatizma ve diğer iltihaplı hastalıkların tedavisine yardımcı olur.

Egzamadan korur: Günde bir kaç tatlı kaşığı ceviz yağı egzama gibi döküntülü cilt rahatsızlıklarının tedavisine yardımcı olur.

Yaşlanmayı erteler: Antioksidan içeren ceviz ve ceviz yağı hücre hasarına neden olan serbest radikalleri kontrol altında tutar ve yaşlanmanın etkilerini geciktirir.

Hormonları dengeler: Selenyum, fosfor, magnezyum, çinko, demir yönünden zengin olan ceviz ayrıca hormonları dengeleyici özelliği bulunan kalsiyumda içermektedir.

Kalp hastalığı riskini düşürür: İçerdiği omega-3 yağ asidi olan alfa-linolenik asit ile sağlıklı kan damarlarına yardımcı olur ve kalp hastalığı riskini azaltır.

Kan dolaşımını artırır: Yüksek miktarda omega 9 doymamış yağ içerdiğinden damar sertliğini engeller ve kan dolaşımını arttırır. Damar esnekliği yüksek tansiyon ve kalp hastalıklarının başlıca sebeplerinden olduğu için günde 2-3 adet ceviz ya da bir miktar ceviz yağı tüketmek tavsiye edilmekte.

Cilt sağlığına yardımcı olur: B-1, B-2, ve B-3 vitaminleri ile cilt yüzeyinin daha pürüzsüz olmasına ve kalitesinin yükselmesine yardımcı olur.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0