Bu unun öyle bir özelliği var ki!

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), kalp ve şeker hastalarının yanı sıra, obezite hastalarının da kullanabileceği özel un üretti.

Konya'da, mısır, buğday, arpa ve soya olmak üzere, her çeşit hububat üzerinde çalışma yapan bir şirket, TÜBİTAK tarafından geliştirilen özel bir un üretti. 

Gıdaların enerjisini ve glisemik etkilerini azaltarak obezite, kalp ve şeker hastalığıyla mücadelede büyük fayda sağlayan ürün, bağırsakta sindirimi kolaylaştırarak diyet lifi özelliği gösteriyor. Kalın bağırsakta kolay fermante edilebilecek özel un, hücre içerisinde mitokondri hızını da artırarak kilo almayı önleyen bütirat ve bol miktarda yağ asitleri üretilmesine de katkı sağlayacak. 

Özel undan üretilecek ekmeklerle, diyabet hastalarının da beyaz ekmek yiyebileceğini vurgulayan yetkililer, özel un ile kolon kanserinin önlenmesine kadar birçok hastalığın önüne geçilebileceğini söyledi. 


 

BİR YORUM YAPIN 4

mustafa şimşek 7 yıl önce

markanın adı slimini. konya yıldızı un fabrikası üretiyor.

köylü 7 yıl önce

keşke hiç kurcalamadan sadde ve karışımsız kepeği alınmadan tam buğday ve arpa ununu piyasaya sürseler avrupada arpa ekmeği çok tüketiliyor eskiler anlatır arpa ile boğda karışımı ekmeklerin tadı başka şimdi fırına gidiyorsun on çeşit ekmek fiyatı var hiç birinisde tat yokkkkkkkkkkkkk

Lokman Aydin 7 yıl önce

Güzel ama nerden bulacagiz?

Toplam 1 beğeni

mustafa şimşek 7 yıl önce

markanın adı 'slimini.' konya yıldızı un fabrikası üretiyor.

Toplam 0 Beğeni