Obezite çocukluktan başlıyor!

7. Ulusal Obezite Kongresi Başkanı Elmacıoğlu, obezite hastalarının yüzde 30'unun hastalığı çocukluktan taşıdığını ifade etti.

Türkiye Obezite Araştırma Derneği ile Türk Diyabet ve Obezite Vakfı iş birliğinde gerçekleştirilen 7. Ulusal Obezite Kongresi başladı. Prof. Dr. Elmacıoğlu, 2,3 milyar insanda obezitelik görüldüğünü ifade ederek, "Çocukluk dönemindeki obezitenin yetişkinlerdekine göre yüzde 30’unu temsil ettiğinden yola çıkarak, ebeveynlerin bu konuyu önemle ele alması gerektiğini söyledi." dedi.

Obezitenin kalp damar hastalıkları, hipertansiyon ve kanser hastalıklarının oluşmasına neden olduğuna vurgulayan Prof. Dr. Elmacıoğlu, sağlık meslek mensuplarıyla, spor bilimcilerin katılımı ve multidisipliner bir çalışması ile sonuçlanabileceğinin altını çizdi.
Elmacıoğlu, kongrede ‘’İnsanların obezite, yeterli beslenme ve fiziksel aktivite konularında bilinçlendirilmesi’’ gibi konuların ele alınacağını belirtti.

Elmacıoğlu, kongrenin kurs programları kapsamında, bariatrik cerrahi boyunca izlem, diyetle ilişkili komplikasyonlar, besin desteği, diyet ve beslenme programının belirlenmesi, değerlendirilmesi, ekibin önemi gibi konuların da yeni gelişmeler ışığında masaya yatırılacağını kaydetti.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0