Sardalya'yı yemeden önce bir kez daha düşünün!

Yapılan araştırmalara göre tükettiğimiz bazı yiyecekler migreni tetikliyor.

Migren, genellikle ataklar halinde gelen bir baş ağrısı tipidir. Migren, insanları farklı şekilde etkiler. Bu ağrıyı çekenlerin tek ortak noktası şiddetli baş ağrısına sahip olmalarıdır. Migren ağrısı çekenlerde görüntü bulanıklığı ve ışığa karşı hassasiyet vardır. 

Migreni olanların bazılarının midesi bulanır hatta istifra etmek ister. Düşük dozlu ağrı kesiciler migreni geçirmez bu yüzden yüksek dozda olan ağrı kesiciler kullanılır.

Migren ağrısını geçirmenin bazı yöntemleri vardır. Migrenin şiddetini artırmasının aslında temel nedeni bazı vitaminlerin eksikliğidir.

Amerikalı doktor Dr. Weil isimli Amerikan doktoru, kadınların %17'si, erkeklerin ise %6’sının hayatlarının bir döneminde migren ağrısıyla karşılaştıklarını ifade etti.

Weil, bazı bilim adamlarının migreni tetikleyen faktörün, ılıman bölgelerde meydan gelen mevsimsel değişikliklerin insanları etkilediğini belirtti. Migrenin aynı zamanda genetik olabileceğini söyledi. 

Vitamin eksikliğinin migreni tetiklediğini belirten Dr. Weil, yapılan araştırmalara göre folik asit, B6, B2 ve D vitamini eksikliğinin migrenin ortaya çıkmasına neden olduğunu dile getirdi. Ayrıca tüketilen yiyeceklerin içerisinde bu vitaminler bulunmuyorsa migrene yakalanma şansının %300 daha fazla olduğunu ifade etti.

Dr. Weil, tükettiğimiz birçok yiyeceğin migreni etkilediğini belirtti. Weil, Migren ağrısı çekmemek için tüketmememiz gereken bazı besinleri şu şekilde sıraladı:

- Hamsi
- Avokado
- Muz
- Kafein
- Eski peynir/eski kaşar
- Çikolata
- Turunçgiller
- Kuru incir
- Mercimek
- Yer fıstığı
- İşlenmiş et
- Kuru üzüm
- Ahududu
- Kırmızı erik
- Sardalya
- Soya sosu

Uykusuzluğun da migreni tetiklediğini belirten Weil, uykuyu yeterince almak gerektiğini bunun yanı sıra ışıklı ortamların, ağır parfümlerin de migreni tetiklediğini söyledi..

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 5

yami 7 yıl önce

Geriye bişey kalmamış NE YİYECEĞİZ?

Toplam 1 beğeni

halim demircioğlu 7 yıl önce

Ben karadenizliyım bütün hastaneler migren şikayet ile yatan hastalarla dolu hamsi yemekten.. SAÇMAAAA...... Bir zamanlar tereyağına atmadıkları çamur kalmamıştı. Adamın canı sıkıldı yazıyor birşeyler...

Toplam 5 beğeni

misafir 7 yıl önce

Demek sebebi buymuş, hamsi yiyince başım ağrıyordu, çare üstüne limon içmek.

Toplam 2 beğeni

vatandas 7 yıl önce

evet, yer fistigi yiyince bendede hafiften bas agrisi basliyor..

Toplam 1 beğeni

el bebek 7 yıl önce

tesekkürler haber7.. bende spor yaptigim icin muz'u cok yiyordum.. sonra sirtimda felaket kas agrilari olusmaya baslayinca sebebini arastiriyordum ki haber7 de bir saglik haberinde muzun vücuttaki magnesiumu emip vücuttan disariya attigini ögrendim.. bende care olarak günlük magnesiumumu bu yüzden iki katina cikardim (600mg).. bundan sonra o agrilari pek hissetmiyorum.. fakat magnesium da dikkat etmek gereken sey,. ishal yapabiliyor.. sabah alinmassa ve ögle ile aksam yemekten 15 dakika sonra alinirsa bu problem önlenmis oluyor.. o günden itibaren haber7 deki saglik haberlerini kacirmiyorum.. tesekkürler..

Toplam 2 beğeni