Şekere bağımlı çocuk alkol bağımlılığına da aday!

Dr. Onur Noyan, çocukluğunda şekere bağımlı olanların ileride alkol kullanım bozukluğuna aday kimseler olduğunu söyledi.

Psikiyatri Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Onur Noyan, çocukluğunda şekere bağımlı olanların ileride alkol kullanım bozukluğuna aday kimseler olduğunu söyledi. Noyan, bağımlılık tedavisinde ilaçları verirken kararsızlıklar yaşanabildiğini, söyledi. Özellikle alkol kullanan hastaların kullandığı bazı ilaçların faydalı olması için kritik inceliklerin söz konusu olduğunu ifade etti. 

Dr. Noyan, çocukluğunda şeker bağımlılığı olan, şekere yatkınlığı olan, şeker yemeyi çok seven ve ondan haz alan kişilerin, alkol kullanım bozukluğu ya da alkol bağımlısı olduklarında bu tedavide kullanılan ilaçlardan fayda gördüğünü belirtti. 

Şekerin kendisinin bağımlılık oluşturduğunu söyleyen Noyan, çocukluğundan bu yana şeker tüketmeye alışkın olan bir kişinin beyninin, uyuşturucu madde kullanıyormuş gibi ödül ceza sistemini aktive edip, dopamin salgıladığını ifade etti. Daha sonra bu kişilerin şeker ya da maddeye bağımlı hale geldiğini belirten Noyan, şeker bağımlılığının aynı  zamanda yeme bağımlılığının farklı bir boyutu olduğunun altını çizdi. Bu hab

er yasemin.com'dan çalınmıştır
Konuya ilişkin araştırma yapan ABD'li uzmanlar, şeker bağımlılığının uyuşturucu bağımlılığına da yol açtığını tespit etti. Madde bağımlığından sekiz kat daha tehlikeli olan şeker, ileri yaşlarda hastalıklarla da kendini belli ediyor. 

BİR YORUM YAPIN 0