Yoğun çalışma saatleri bel ve boyunu vuruyor

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Hilal Yıldız bel ve boyun ağrısı nedenleri, tedavisi ve korunma yolları hakkında önemli bilgiler verdi.

Dr. Hilal Yıldız, stres ve hareketsizliğin boyun ağrısına yol açtığını, bu ağrıların en büyük nedeninin ise sırtın üstündeki kas gerginliklerinden oluştuğunu belirtti.

Hilal Yıldız, TV izlerken, masada çalışırken ya da kitap okurken kötü pozisyonda uzun süre kalmanın kas gerginliklerinin en önemli sebebi olduğunu ifade etti.

Yıldız, boyun ve sırttaki ağrıları aza indirmek için öncelikle yapılması gerekenin çalışma masalarının, koltukların ya da bilgisayara olan oturuş pozisyonun düzgün olması gerektiğini söyledi.

Dr. Yıldız, bilgisayarla yoğun çalışan kişilerin sık sık ara vermesi gerektiğini, çalışırken telefon kullanmak zorunda olanların ise kulaklık kullanmaları gerektiğini önerdi. Boyun ve kola yayılan ağrıların uzun süren kişilerin ise bir doktora gitmesi gerektiğini belirtti.

Yıldız, bel ağrılarının da en önemli sağlık sorunlarından biri olduğunu, kötü pozisyonda oturmanın, ağırlık kaldırmanın, uzun süre ayakta veya oturarak çalışmanın bel ağrısına yol açtığını ifade etti. Yıldız, çalışırken aşırı ön ve arkaya doğru gerilen hareketlerinden kaçınmak gerektiğini belirtti. Mümkünse bu işlerin cihaz ya da destekle yapılması gerektiğini söyledi.

BİR YORUM YAPIN 0