Doktor küçük kızın boğazında bakın ne unuttu!

Antalya'da bademcik ameliyatı olan küçük kızın boğazında gazlı bez unutuldu.

Manavgat ilçesi'nde bademcik ameliyatı olan 7 yaşındaki Ayça Yıldırım'ın boğazında unutulan gazlı bez, 3 gün sonra çocuğun kusmasıyla çıktı.

İlkokul öğrencisi Ayça, geniz ve bademcik şikayetiyle gittiği hastanede bademciklerinin alınmasına karar verildi ve küçük kız ameliyat oldu. Küçük kız bir süre sonra yemek yiyemeyince ve sıvı şeyler tüketemeyince, kızın ailesi doktora gitti ve doktor Ayça'nın yeni ameliyat olduğu için bu sorunları yaşadığını belirtti. 

Eve döndükleri zaman küçük kızının uykusu sırasında nefessiz kaldığını, kızını sarsarak nefes almasını sağladığını belirten Ayfer Yıldırım, kızının bir süre sonra istifra ederken boğazından gazlı bez çıktığını, kızının boğazından kalan gazlı bezin kızının hayatını tehlikeye attığını söyledi.

Baba Salih Yıldırım, doktorun kendilerinden özür dilediğini, böyle bir şeyin olmaması gerektiğini, gazlı bezin yanlışlıkla unutulduğunu söyledi.

Salih ve Ayfer Yıldırım çifti, bunun büyük bir ihmal olduğunu dile getirerek, Başsavcılığına doktor hakkında suç duyurusunda bulunduğunu, hastane ile ilgili idari soruşturma başlatıldığını ifade etti.

BİR YORUM YAPIN 29

ÜZEYİR 7 yıl önce

doktor açıklama yaptı. kanama nedeni ile konulan tampon o diye. unutulma gibi bir durum yokmuş

son yorum 7 yıl önce

Devlet hastanelerinde, size, insan muamelesi yapan personel sayısı yok denecek kadar azdır. Zihniyet bu olduğu sürece oradaki görevlilerin işini özenli yapmasını bekleyemezsiniz. Hali ile bu sorunlar normal geliyor. Bu hatalar çok sert cezalandırılmadığı sürece bu haberleri daha çok duyarız.

Toplam 10 beğeni

Mustafa 7 yıl önce

Direk meslekten atılsın böyle saçmalık mı olur insana verilen değer bu mu böyle anormal şeyler neden sadece bizim ülkede olur aklım almıyor.

Toplam 7 beğeni

köylü 7 yıl önce

bildiğim kadarıyla bazı Dr.lar amelyatlarından önce kullandıkları malzemelerini saydırırlar amelyat bittikten sonrada ilgili personele veya yardımcılarına saydırırlar öyle amelyat masasını terk ederler çok doğru bir yol herkes uygularsa bu durumlar olmazzzzzzzzzzzzzz

Toplam 8 beğeni

osman 7 yıl önce

Değerli arkadaşlar. bademcik ameliyatı çok fazla kan ile uğraşılan bir ameliyattır ve çok gazlı beze ihtiyaç duyulur.... bu gibi olaylar olamaz değil, bu ameliyat anestezi ile yapıldığından dolayı, minik hanım gazlı bezi yutmuş olabilir.... Bunu bir doktorun, bir filim yahut MR dan başka birşey ile tespit etmesi çok güçdür... Ameliyattan sonra normal olarak hastanın kendine gelmesinin beklenmesi ve hayati işlevlerinin kontrolünün yapılmasından sonra hasta taburcu edilir. Yuttuğu gazlı bez ise midede hazmedilemeyen bir kumaşdan üretilir ve kusmak gerekir...

Toplam 5 beğeni

doktor 7 yıl önce

Cerrahi branşlarda olma ihtimali yüksek bir durum olsa da hasta açısından kabul edilemez tabi ki bu durum.İnsanı beşer nisyan ile maluldur derler,ihmal dahi koksa içinde meslek ihracı olmadan ceza alabilir,herkes kendi işiyle kıyas yapsın,sizin başınıza gelse ne yapardınız düşünün isterseniz,Rabbim hepimizi korusun.

Toplam 3 Beğeni

son yorum 7 yıl önce

Devlet hastanelerinde, size, insan muamelesi yapan personel sayısı yok denecek kadar azdır. Zihniyet bu olduğu sürece oradaki görevlilerin işini özenli yapmasını bekleyemezsiniz. Hali ile bu sorunlar normal geliyor. Bu hatalar çok sert cezalandırılmadığı sürece bu haberleri daha çok duyarız.

Toplam 2 Beğeni

davut 7 yıl önce

kusurabakmayın ama siz bademcik ameliyatı olmadınız herhalde o önceden olabilir ama şimdi öyledeğil vakumla ağzında kandahi kalmıyor o doktorun tamamen ihmal karlığı başka bir şey değil. affedilmemeli o çocuk ölebilirdide çok daha dikatli olmalılar.

Toplam 3 Beğeni

ali 7 yıl önce

amaliyata giren ve çıkan gazlı bez sayısı bellidir, amaliyat sonunda sayılır. ekibin büyük bir ihmali söz konusudur.

Toplam 7 Beğeni

hassan 7 yıl önce

osman beyin yazdığına göre doktar haklı.böyle saçma bir savunma duymadım.insanda biraz utanma olur.Ya bu masum çocuk ölse ne olacaktı...

Toplam 5 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun