Depresif insanlar Alzheimer oluyor!

Nöroloji Uzmanı Dr. Oğuz Tanrıdağ, “sağlıklı unutma” ile Alzheimer arasında önemli ayrımlar olduğunu dile getirdi.

Dr. Oğuz Tanrıdağ, unutkanlığın insanların günlük hayatında yaşayıp fakat üzerinde durmadığı beyin hastalıklarının başlangıç belirtisi olduğunu ifade etti. Tanrıdağ, unutmanın yeni bilgileri öğrenmek açısından gerekli olduğunu, günlük hayatta unutmayan insanın olmadığını, yaşadığımız olumsuz olayları unutarak yeni olayların öğrenebileceğini söyledi.

Sağlıklı unutma türlerinin zihnimizde yeni bilgiler için ek kapasite oluşturacağını belirten Tanrıdağ, bu unutma sayesinde kötü olaylar yaşayan insanların, olayların üzerinde çok durmadan ilişkilerini rahat sürdüreceğini ifade etti. 

Kendisi gibi başkalarının da unuttuğunu gören kişilerin, hem kendine hem de başkalarını daha insiyatifli davranabileceğini ifade eden Tanrıdağ, kişilerin unuttuğu ölçüde öğrenebilmesinin bir hastalık habercisi olmadığını belirtti.

Alzheimer'ın günlük yaşamı etkileyen ilerleyici bir beyin hastalığı olduğunu söyleyen Tanrıdağ, 'demans'ın ve Alzheimer'ın da aralarında bulunduğu çeşitli hastalıklarla ortaya çıkan bir zihin yetmezliği olduğunu belirtti. Her demans'ın Alzheimer olmadığını, fakat her Alzheimer'ın bir demans olduğunu, demansların çeşitleri olduğunu söyledi.

En basit unutkalığın Alzheimer olarak nitelendirildiğini söyleyen Tanrıdağ, bunun yanlış olduğunu, Alzheimer'ın başlangıcının depresif, pesimist ve obsesif insanlar olduğunu, basit unutkanlıkların Alzheimer olabilmesi için mesleki hayatlarında, şahsi ya da ailevi hayatlarından sürekli bir olumsuzlukların olduğunu ifade etti.

 

BİR YORUM YAPIN 0