Kafein ve nikotini fazla tüketirsek...

Her gün tükettiğimiz sigara, çay, kahve ve çikolatanın fazlası beyin ve sinir sistemini etkiliyor.

Psikiyatri Uzmanı Dr. Sermin Kesebir, nikotin ve kafeinin fazla tüketilmesinin beyin ve sinir sistemi üzerinde bir çok etkisi olduğunu söyledi. 

Dr. Sermin Kesebir, nikotin ve kafeinin haz veren ve istenilen psikolojik durumları ortaya çıkaran maddeler olduğunu, bu maddelerin bilişsel işlerin artmasına neden olduğunu, bu yüzden kullanımın tercih edildiğini belirtti.

Dr. Sermin Kesebir, bu maddelerin temelde iyilik hissi verdiğini, dikkati ve işleyen belleği daha aktif hale getirdiğini, çikolatanın stres verici anksiyete düzeyini azalttığını, nikotin ve kafeinin ise anksiyete üzerinde pozitif etkileri olduğunu söyledi.

Nikotinin kanser olmak üzere birçok bedensel hastalıklarını etkileyen en önemli faktör olduğunu belirten Dr. Kesebir, nikotin ve kafeinin duygu durumunu etkileyip, kalkındırdığını ve yukarı çektiğini ifade etti.

Kafeinin az miktarda tüketilmesi gerektiğini söyleyen Kesebir, fazlasının zarar olduğunu, korku, kaygı ve tedirginliğe sebep olduğunu, çikolatanın ise depresyonda kalkındırıcı etkisi olduğunu belirtti.

BİR YORUM YAPIN 0