Salam ve sosis yediğinizde bakın ne oluyor!

Migreni olanların, baş ağrısı yüzünden hayatı kabusa dönüşüyor. Bazı detaylara dikkat edilirse bu ağrılardan kurtulmak mümkün.

Dr. Kamil Kadir Topalkara, birçok kişinin sorunu olan baş ağrılarının nedenlerini ve korunma yolları hakkında şu bilgileri paylaştı:

Baş ağrıları, primer baş ağrıları; migren, gerilim baş ağrısı ve küme baş ağrıları olmak üzere iki ana gruba ayrılır. 

Primer baş ağrıların nedeni çok bilinmese de ağrılar sıklıkla tekrarlar ve kronik olur. Hayati bir tehlike söz konusu değildir fakat hayat kalitesinin bozulmasına ve iş gücü kaybına neden olur.

Skonder baş ağrılarında, altta yatan bir neden vardır. Ağrıya duyarlı yapıları etkileyen enfeksiyon, kanama ya da kitle gibi nedenler bu ağrılarını başlatabiliyor. Bu ağrıların tetkitleri ve nedenleri saptanıp tedavi edilmezse hayati tehlike ve kalıcı hasar olabilir.

ESKİ KAŞAR, SALAM VE SOSİS MİGRENİ TETİKLEYEBİLİR

Primer baş ağrılarında migrene karşı korunmak için; düzenli yaşam, düzenli beslenme ve uyku, aç kalmama, ağrıyı tetikleyecek yiyecekler (eski kaşar, salam, sosis, narenciye ve şarküteri ürünleri) gibi yiyeceklerden uzak durarak tüketmediğiniz takdirde alacağınız önlemlerle ağrılar azaltılabilir.

KAHVE VE MASAJ BAŞ AĞRISINA İYİ GELİR

Kadınların kullandığı doğum kontrol ilaçları da migren ağrısını tetikleyebilir. Düzenli egzersiz, masaj, yoga ve kahve baş ağrılarına iyi gelir. 

BİR YORUM YAPIN 1

bekir 7 yıl önce

Salam ve sosis yediğinizde ne olmuş oluyorki söyleyim Salam ve sosis yemiş oluyoruz bukadar basit

Toplam 8 beğeni