Gece yatmadan yün çorap giyerseniz...

Kalp ve Damar Cerrahisi Dr. Bingür Sönmez, soğuk havalarda kalp sağlığının korunması için alınması gereken önlemler hakkında şu bilgileri verdi:

Atkı ve bere takmak önemli

Soğuk havalarda ilk önlem rüzgara karşı alınmalıdır. Kalp hastası olun veya olmayın göğsünüzü korumanız gerekir. Üst solunum enfeksiyonlarına karşı atkı kullanın. Kulaklara soğuk havanın girmesini önlemek için bere takmak önemlidir. 

Kalp hastaları dışarı çıkmadan önce dil altı tabletini mutlaka almalıdır. Vücut ısısı düştüğü zaman kalbe kan gitmediği için kişilerde göğüs ağrısı oluşuyor. Bu yüzden soğuk havalarda kalp hastaları dışarı çıkmadan sıkı giyilmeli ve tok karnına yürüyüş yapmamalı.

Soğuk havalarda eve kapanmayın!

Kalp hastalarının yürüyüş yapması sağlıkları açısından çok önemlidir. Bu yüzden hava soğuk diye evde kapanmak doğru değil. Hastalar ya evde yürüyüş bandında yürüyüş yapmalı ya da alışveriş merkezlerinde yürüyüş yapmalı. Ancak alışveriş merkezlerinde yürüyüş vitrinlere bakara değil, hızlı adımlarla yapılmalı.

Ayaklarınızı yün çorapla koruyun

Bacak damarlarında sorun yaşayan kişiler his bozukluğu yaşayabilir. Eğer bu kişiler şeker hastası ise his kaybı daha ciddi olur. Bu kişiler ayaklarının üşüdüğünü ve donduğunu fark etmez. Bu yüzden akşam dışarı çıkmadan önce yün çorap giymek gerekir. Gece yatmadan önce yün çorap giyerseniz ayakların ısınması açısından çok faydalı olacaktır.

Kış sağlığı için C vitamini tüketimine ağırlık verilmeli

Kış ayları kalp hastaları için aşırı diyet yapacakları bir dönem değildir. Diyabet olmayan hastalar sabahları bir kaşık bal ve pekmez yiyebilir. Kırmızı et yerine bol sebze ve meyve tüketilmelidir. Özellikle C vitamini içeren sebzeleri çiğ olarak tüketmek önemlidir.

BİR YORUM YAPIN 5

Yıldız 7 yıl önce

Selam ben yıldız benim 18 yaşında bir kızım var öz güveni hiş yok bir şey sormaya bile cesaret edemiyor ben cok üzülüyorum yanında sürekli beni istiyor ne önerirsiniz ne yapa bilirim

isim yok 7 yıl önce

bence harika bir sunum olmuş

neslihan 7 yıl önce

Hamileyim karnım çok aģrıyor ne yapmam gerekiyor ayaklarımda terliyor birde ne önerirsiniz

Toplam 1 beğeni

Emine 7 yıl önce

bence biraz yüzünü soğuk olsa geçer

Toplam 0 Beğeni

ttfvol 7 yıl önce

doktora git

Toplam 0 Beğeni