Havuzda kimyasallara dikkat!

Yüzme sırası ve sonrasında, deniz gözlüğü kullanılmadığı takdirde gözlerde rahatsızlık hissi oluşuyor.

Op. Dr. Levent Akçay, havuzların temiz tutulması için kullanılan klor gibi kimyasal maddelerin gözleri ciddi biçimde tehdit ettiğini söyledi. 

Akçay, klorun, göz yüzeyinin kurumasına yol açarken, gözlerin bakteri ve mikroplar tarafından enfekte olmasına yol açabileceğini belirtti. Akçay, bu durum sonucunda, gözlerde kızarma, rahatsızlık hissi, kaşınma ve yırtılmaya sebep olabilecek kimyasal konjonktivit rahatsızlığı oluşturduğunu söyledi.

Op. Dr. Levent Akçay, gözlerimizi havuzlardaki zararlı kimyasallardan korumak ve göz ile teması en aza indirmek için deniz gözlüklerinin oldukça etkili bir çözüm olduğunu belirtti. Ayrıca yüzmeden sonra gözleri temiz su ve göz solüsyonları ile temizlememiz gerektiğinin altını çizdi.

Yüzerken lens kullanmayın

Levent Akçay, “Kontak lensler ideal bir çözüm gibi gözükebilir. Ancak lens kullanımı gözlerde komplikasyonlara yol açabileceğini ifade etti. Akçay, yüzerken lenslerini kullanmak isteyenlerin, her yüzme sonrasında lens temizleme solüsyonları ile lenslerini etraflıca dezenfekte etmeleri gerektiğini, yüzerken lens kullanmak isteyenlerin günlük lensleri tercih etmeleri daha sağlıklı olabileceğini söyledi.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0