Sakız çiğnemek karın şişirir mi?

Yemek yedikten sonra hissedilen ve kişiyi oldukça rahatsız eden karın şişkinliğine ne iyi gelir?

Sakız, atıştırmalıklardan uzak durmak ve sindirimi yatıştırmak için tercih edilir. Şekersiz sakız çiğnemek, diş çürüklerini önleyerek rahat nefes almaya yardımcı olur. Yeni yapılan araştırmalar ise sakızın kilo kontrolüne yardımcı olarak kullanılabileceğini, odaklanmayı, uyanıklığı ve konsantrasyonu artırıp, stresi azalttığını gösteriyor. 

Bunun yanı sıra sık sakız çiğnemek havayı fazla yutmaya sebep olduğu için karnı ciddi anlamda şişirir. Karında oluşan şişkinliğin en önemli sebebi hava yutmaktır. Bir şey yiyip içerken hava yutmak normaldir. Ancak hızlı yemek yemek veya içmek, sıklıkla sakız çiğnemek ve sigara kullanmak yutulan hava miktarını artırır. 

Karın şişkinliğini önlemek için neler yapılabilir?

- Sağlıklı sindirim sistemi için diyet programınızı ya da beslenme düzeninizi düzenleyin. Dereotu, kimyon, maydanoz, rezene, tarhun, marcanköşk, tarçın, zencefil ve kakule gibi bitki ve baharatları yemeklerinize ekleyebilirsiniz. 

- Yemeklerden sonra bir fincan rezene çayı veya nane çayı içerek şişkinliğinizi azaltmaya yardımcı olabilirsiniz. 

- Şişkinliği engellemek için tuzu azaltın. Günde bir çay kaşığından fazla tuz kullanmak vücutta su tutulumuna sebep olarak şişkinlik yapar. 

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0