Göze çıkan arpacık nasıl geçer

Gözünüze sık sık arpacık çıkıyor ve sizi rahatsız ediyorsa evde yapacağınız tedavilerle arpacıktan kurtulabilirsiniz.

Arpacık göze çıkan ağrılı ve şişlik yapan bir rahatsızlıktır. Genellikle kirpiklerin diplerinde fazla yağ ve bakterilerin birikmesi sonucunda oluşur. Göz kapağının üzerine ya da gözün alt kısmına çıkabilir. Arpacık hem görsel hem de sağlık açısından rahatsızlık yaratır.

Arpacığın çıkmasına birçok neden sebep olabilir. Bunlar arasında makyaj temizleme sırasında hijyenik olmayan pamuk kullanılması, mevsimsel alerjiler,  stres, çok yağlı besinler tüketme sayılabilir.

Arpacık çıktığında doktordan yardım alınabileceği gibi evde yapılan basit yöntemlerle de geçmesi sağlanabilir.

Neler yapılmalı

Süt ve zerdeçal: Zerdeçal içerdiği anti-mantar özellikleri ile arpacığın geçmesini kolaylaştıracaktır. Gün içerisinde çay bardağı kadar bir sütün içine zerdeçal koyup bunu gözünüze sürün. Bu şekilde arpacık daha kolay geçektir.

Islak havlu bastırmak: Sıcak bir suyun içine temiz hatta hiç kullanılmamış bir havluyu bastırın. Daha sonra havluyu sıkın ve gözünüze bastırın. Bu işlem hem gözlerinizi rahatlatacak hem de arpacık iltihabının kurumasını sağlayacaktır.

Çay poşetleri: Çay bilindiği gibi gözlere iyi gelmektedir. İki adet çay poşetini gözlerinize koyduğunuzda arpacığın küçülmesine yardım edersiniz.

Maydanoz suyu: Maydanozları iyice yıkayın. Daha sonra bir çay bardağı su ile maydanozları kaynatın. 15 dakika demlenmesini bekleyin. Temiz bir bez ya da havluyla gözlerinize uygulayın.

Patates kabuğu: Patates kabuklarını gözlerinizin üzerine koyun. Bu gözlerdeki ödemin azalmasını sağlayacaktır.

Papatya suyu: Papatyaları iyice yıkayın. Daha sonra çay demler gibi sıcak suyun içine papatyaları atın 20 dakika kadar demleyin. Temiz bir bezle gözlerinize uygulayın.

Salatalık: Salatalıkları yuvarlak dilimler halinde keserek gözlerinize uygulayın. Bu işlem gözdeki ödemi azaltacaktır. 

BİR YORUM YAPIN 1

Sümeyye 5 yıl önce

Zerdeçalı ne kadar koyuyoruz? Ve sonra yıkamamıza gerek varmı?

Toplam 1 beğeni