Griple savaşan 5 mucize gıda

Sonbaharın gelmesiyle havalar serinlemeye başladı. Sonbaharda bağışıklık sistemimizi güçlendirecek gıdalar tüketmeli ve hastalıklara karşı kendimizi korumalıyız.

İşte sizi gripten koruyacak 5 mucize gıda...

Kırmızı biber

Kırmızı biberin aktif maddesi olan kapsaisin burundaki mukusun incelmesini sağlar ve tıkanıklığı açarak rahatça nefes almanızı sağlar. Bu yüzden kırmızı biberi çorbalarınızda ve hatta tüm yemeklerinizde bol bol kullanın.

Tatlı patates

Tatlı patates betakarotenin yönünden oldukça zengindir. Betakarotenin vücudun enfeksiyonla savaşması için gerekli olan beyaz kan hücrelerinin üretiminde büyük rol oynar. Bu nedenle haftada birkaç kez yemeklerinizin yanında patates tüketin. Haşlamasını, salatasını ve yemeğini yapabilirsiniz. 

Sarımsak

Uzmanlar sarımsağın faydalarını uzun zamandır anlatıyor. Sarımsaktaki aktif bileşen olan allicin, enfeksiyonlara sebep olan enzimleri bloke ederek virüslerle savaşır. Sarımsağı salatalarınızda çekinmeden kullanın. Hatta şifa kaynağı sarımsağı bütün olarak da yutabilirsiniz. 

Tahıl

İçerisinde bol miktarda çinko bulunan tahıl, sağlıklı bir bağışıklık sistemi için önemlidir. Bu nedenle tahılı çok abartmamak kaydıyla bol bol tüketin. 

Muz

Herkesin severek tükettiği muz, vücuttaki enfeksiyonlarla mücadele eden B6 vitamini içerir. Muz bu mevsimde bol bol tüketmeniz gereken bir meyve. Hatta tahılın üzerine dilimleyeceğiniz muz ile mikroplarla daha iki katı savaşın. 

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0